2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Monitoring

 

Vážené dámy, vážení pánové,

návrh na vytvoření „evropské pohraniční stráže“ byl rozhodně nejviditelnější evropskou iniciativou konce roku. Mohlo by se zdát, že komise konečně vyslyšela naše volání po důsledné ochraně vnějších hranic schengenského prostoru. Při bližším pohledu ale vidíme jen další klasický případ toho, čeho jsme byli svědky už v minulosti. Tedy zneužití krizové situace pro vytvoření nějakého dalšího centralizovaného a Bruselem řízeného orgánu. Česká vláda se tváří, že jí možnost zasahovat na území členského státu proti jeho souhlasu nevadí, protože není hraničním státem Evropské unie. Je to ale věc, která se může kdykoliv obrátit proti komukoli. A já myslím, že jde o velmi nebezpečný princip, který bychom měli odmítnout.

Ochrana hranic má mít charakter mezivládní a musí vycházet z dohody jednotlivých členských států, a zejména ze zvýšené odpovědnosti států hraničních, ať už je to Řecko, Itálie nebo Španělsko.

Pozornosti domácích médií bohužel uniklo hlasování Evropského parlamentu o nedávné klimatické konferenci v Paříži. Europoslanci vládní koalice a TOP09 v něm podpořili další a povinné zvyšování klimatických závazků, které ovšem neúnosně prodražují energie. Své o tom vědí jak domácnosti, tak evropský průmysl, jehož výrobky se stávají na světových trzích nekonkurenceschopné.

Dámy a pánové, přeji Vám dobrý začátek nového roku a příjemné čtení.

Jan Zahradil
 

 

Monitoring EU europoslance Jana Zahradila (pdf)

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz