2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Vážení čtenáři,

posíláme vám druhé číslo Newsletteru Pravého břehu. Po dvou evropských měsících jsme na léto zvolili spíše „domácí“ téma Příliš silný stát, v němž bychom se chtěli zamyslet nad tím, jak velký díl odpovědnosti za naše životy jsme si zvykli předávat státu a zda není načase to přehodnotit. Nedávné události ve Francii, Německu nebo Turecku nám nicméně opět připomněly, jak zásadní výzvy dnes stojí před celou západní civilizací, proto se nadále věnujeme i zahraničněpolitickým a bezpečnostním tématům.

Vaší pozornosti doporučuji novou sérii rozhovorů, ve kterých Petr Fiala otevřeně odpovídá na nejdůležitější otázky, které by dnes politika měla řešit (ale často je bohužel neřeší). Seriál, který je jedním z prvních výsledků spojení našeho think-tanku s předsedou ODS, jsme nazvali Pravý hlas z Pravého břehu.

PS: Pokud jste tak ještě neučinili, objednejte si bezplatně tištěnou verzi newsletteru, kterou budeme rozesílat od září. Příjemné léto!

– Petr Dvořák, editor

 
Pravý hlas z Pravého břehu: Co říká Petr Fiala na zásadní otázky dneška?


Na Pravém břehu začaly vycházet nové rozhovory Petra Fialy s Jiřím Hanušem.

První část nazvaná Evropská integrace vyhovuje ideologům a vyžírkům se věnuje především Evropské unii: „Různé absurdnosti v maličkostech jsou projevem zvráceného ducha, který vládne v Bruselu. Kdysi jsem řekl, že integrace přestala být prostředkem, ale stala se cílem sama o sobě. Je ideologií.

Druhá část, Nemít žádný názor je horší než se mýlit, se točí kolem tématu české zahraniční politiky po Brexitu: „Premiér Sobotka nikdy o své pozici k EU žádnou ucelenou představu nepředložil, tak ani nemám s čím diskutovat a polemizovat. Chce Sobotkova vláda přijmout euro, nebo ne? Ví to někdo? Já to tedy nevím. A když poslouchám výroky klíčových představitelů vlády, tak je mi jasné, že to nevědí ani oni.“

Radomil Bábek
Čekali jste, že se podnikatelé budou bránit fízlování?

 

Odkud se bere byrokrat a co po nás chce?

Václav Hubinger
Turecko se vzdaluje Západu. Sbohem Turecko, jak jsme tě znali!

 

Maciej Szymanowski

Polská vláda se snaží posílit domácí kapitál.

Polské vydání knihy Na konci bezstarostnosti

Kniha Petra Fialy Na konci bezstarostnosti se nedávno dočkala polského vydání.

P
ředmluvu napsal polský filozof a politik Ryszard Legutko, který uvádí: „[Fialova] myšlenková formace jej, jak to chápu já, naučila dvojímu odstupu – na jedné straně vůči dalším variantám komunistické ideologie, na druhé straně vůči levicové ortodoxii, která na Západě ovládla veřejnou sféru i politické myšlení. Přidáme-li k tomu pro českou a moravskou tradici typický zdravý rozum, získáme zvláštní formu konzervatismu, který by měl v době jako ta naše, jež je plná ideologických šíleností a globálního plánování pro lidstvo, sehrát nikoli nevýznamnou roli.“

České vydání knihy si můžete objednat v internetovém obchodě nakladatelství Barrister & Principal.

 
Z novinek ODS
 

Jan Skopeček: Začátek diskuse nad návrhem státního rozpočtu pro rok 2017 znovu připomíná spíše dětskou říkanku „tomu dáme, tomu taky, tomu míň... atd.“, než vážnou diskusi nad nejdůležitějším hospodářsko-politickým nástrojem vlády. Vzhledem k blížícím se volbám je zřejmé, že se kvůli předvolebním dárečkům nakonec přidá alespoň něco každému z ministrů, který si řekne o více prostředků. Je tak velmi pravděpodobné, že se schodek rozpočtu na rok 2017 může vyšplhat až na úroveň 60 mld. Kč, což je v době stále slušného hospodářského růstu jednoznačným selháním vlády v rozpočtové politice.

 

Veronika Vrecionová: Se znepokojením sleduji, že současná vládní garnitura se tak zhlédla v cenzuře internetu. Nejdříve MF ČR protlačí pod pláštíkem nového zákona o hazardu možnost cenzurovat některé internetové stránky, nyní se o něco podobného pokouší ministr Dienstbier. Internet je svobodné médium, s mnoha názory, které zde lidé píšou, nelze souhlasit. Pokud však neporušují zákony České republiky, mají právo zaznít.
Martin Kupka: Ministr Dienstbier nemá ve své funkci zjevně co na práci, proto neustále vymýšlí nové a nové nesmysly, které chce realizovat. Jednou z nich je i jeho snaha o regulaci facebookových komentářů. Pokud se jejich autoři nedopouštějí trestných činů, nemá jim do toho žádný ministr co zasahovat. Pan Dienstbier by udělal lépe, kdyby se zamyslel nad smysluplností svého úřadu.

 
Ze sociálních sítí
 

Omezování akademických svobod je cesta k diktatuře. EU u toho nemůže prezidentovi Erdoganovi mlčky asistovat.
@P_Fiala, 20. 7. 2016

Jsem rád, že učitelé dostanou od vlády Bohuslava Sobotky přidáno, přestože jsme navrhovali jinou formu i výši. Lepší ohodnocení je správné.
fb.com/petr.fiala1964, 19. 7. 2016

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz