2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Milí příznivci ODS,

průběh ustavující schůze Poslanecké sněmovny jasně potvrdil vznik tiché koalice hnutí ANO, KSČM a SPD. Naplnil se tak bohužel scénář, před kterým jsme varovali před volbami, a došlo ke spojení populistů a extremistů do mocenského bloku. Snad nejviditelněji se tato skutečnost projevila dnes, kdy i přes četné proklamace o respektování poměrného zastoupení v orgánech Sněmovny nebyl zvolen jejím místopředsedou Petr Fiala. Tento vývoj okomentoval šéf poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura. Předseda ODS Petr Fiala k volbě místopředsedů pak také uvedl: „Respektuji výsledek volby místopředsedů Poslanecké sněmovny, po událostech uplynulých dnů pro mě není překvapením. Výsledek považuji za demonstraci síly koalice ANO, SPD a KSČM a předzvěst dalšího vývoje.“

Druhá volba místopředsedy Poslanecké sněmovny by se měla uskutečnit v příštím týdnu. ODS i Demokratický blok již deklarovaly, že do této volby budou znovu nominovat Petra Fialu.

Poměrně bouřlivý vývoj se v tomto týdnu odehrál také kolem ustavení mandátového a imunitního výboru, kdy se zmíněná tichá koalice populistů a extremistů snažila zamezit tomu, aby v tomto klíčovém orgánu nebyly zastoupeny všechny poslanecké frakce. Tomu se však i díky snaze ODS podařilo zamezit. Více k tomuto tématu naleznete v rozhovoru místopředsedy poslaneckého klubu Marka Bendy pro Parlamentní listy.

Ve čtvrtek se uskutečnilo jednání představitelů politických stran zastoupených v Poslanecké sněmovně o obsazení ostatních sněmovních výborů. ODS v rámci Demokratického bloku v souladu se svým dřívějším prohlášením prosazovala, aby její zástupci stanuli ve vedení výboru pro obranu, školského a ústavně-právního výboru. Tyto tři výbory jsou na základě jednání mezi pěti, z nichž čtyři by měli vést zástupci Demokratického bloku, a ODS bude dle vyjádření Zbyňka Stanjury nadále usilovat o jejich předsednictví.

Dovolte mi, abych Vás závěrem pozvala na odbornou konferenci s názvem „Krajská zdravotnictví podle ODS“, která se uskuteční ve čtvrtek 30. listopadu 2017 od 16:00 hodin v budově VŠ CEVRO Institut (Jungmannova 17, Praha 1). Konference je organizována Centrem zdravotně-sociálních studií VŠ CEVRO Institut a vystoupí na ní odborný mluvčí ODS pro zdravotnictví Petr Zimmermann a krajští radní ODS pro zdravotnictví Jan Bureš a Ladislav Valtr. Více informací a veškeré organizační pokyny naleznete v pozvánce.

V neděli od 12:00 sledujte Otázky Václava Moravce, ve kterých bude předseda ODS Petr Fial diskutovat o povolebním uspořádání a jednání ustavující schůze Poslanecké sněmovny.

Přeji krásný víkend.

Jan Havelková
tisková mluvčí ODS

 
Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Rozhovor pro Pravý břeh: Populisty nelze porazit populismem

Martin Kupka: Je to závazek vůči těm, kteří našli moje jméno na druhé straně lístku

Miroslava Němcová: Vládu skládají bývalí estébáci s podporou komunisty na Hradě

Pavel Blažek: Babiš je nebezpečný tím, že není blázen, ve sněmovně vzniká tichá dohoda ANO s SPD a KSČM

Miroslava Němcová: Události, komentáře: Nová sněmovna

Jana Černochová: Ministr Pelikán lhal, ve vládě nemá co dělat

Martin Kupka: Překvapivě poslancem: Chybám ve sčítání hlasů můžou zabránit elektronické volby

Jan Skopeček: Jednou z priorit nové vlády musí být hledání kompromisu ohledně důchodové reformy. Potůčkova komise selhala

Pavel Žáček: Výzva Seznam.cz: Babišovi se nedá věřit, je schopný i zrušit EET

ODS Praha: Praze vládne koalice politických trafik. A je to potvrzeno


Václav Klaus ml.: Nechci čtyři roky jen kvičet

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz