2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Milí příznivci ODS,

ani uplynulý týden nepřinesl zásadní posun ve vyjednávání o nové vládě a vše svědčí o bezradnosti a neschopnosti Andreje Babiše. V posledních dnech jsme pouze svědky sbližování hnutí ANO s komunisty a SPD a nátlaku v podobě pohrůžky předčasnými volbami. To je ovšem postup, jakým nelze docílit vzniku rozumné koalice. Stav vyjednávání v úterý okomentovali na tiskové konferenci Petr Fiala a Zbyněk Stanjura. Předseda ODS zde mimo jiné řekl: „Jsme v situaci, kdy se zde ohýbá ústava, obcházejí se pravidla a premiér v demisi místo řádného vyjednávání o většinové vládě ostatním vzkazuje - buď bude po mém, anebo dotlačím zemi k předčasným volbám. Toto nejsou prohlášení odpovědného politika. ODS jako politická alternativa bude nadále hlídat pravidla a je připravena zastávat roli lídra demokratické opozice. Nebojíme se ani předčasných voleb, byť k nim nevidíme důvod.“  Zároveň uvedl, že by bylo hanebnou symbolikou, pokud by v době 70. výročí únorového převratu v roce 1948 umožnil předseda hnutí ANO komunistům návrat k moci. 

K tématu sestavování nové vlády v tomto týdnu vystoupil v pořadu Události, komentáře také poslanec Marek Benda a v pořadu Máte slovo místopředseda ODS Miloš Vystrčil. Aktuální politický vývoj komentoval pro Echo24.cz též Alexandr Vondra a pro Info.cz místopředseda Martin Kupka.

Ministryně financí v demisi představila před několika dny své návrhy na úpravy daňového systému. Ty zahrnují zejména zrušení superhrubé mzdy a obnovení progresivního zdanění příjmů. ODS tyto návrhy jednoznačně odmítá, neboť nejenže nejsou v souladu s naším programem, ale jedná se o zcela nekoncepční a marketingové změny, které nic neřeší a jsou kosmetickou úpravou namísto slibovaného zcela nového zákona o dani z příjmů. Více se dočtete v tiskové zprávě Petra Fialy, Zbyňka Stanjury a Jana Skopečka.

Vláda v tomto týdnu schválila novelu zákona o zbraních, která implementuje tzv. evropskou odzbrojovací směrnici. A to přesto, že ve svém programovém prohlášení slibovala eliminaci negativních dopadů této směrnice. Poslankyně Jana Černochová znovu potvrdila, že ODS učiní vše pro to, aby tato novela, která komplikuje život statisícům legálních střelců, byla zamítnuta, a to i přes hrozbu sankcí.

Co ještě stojí za pozornost?

Alexandra Udženija: Co týden dal, aneb Praha v obležení aktivistů

Petr Fiala: Zemanova vítězná koalice je nepřirozená a nezdravá pro Českou republiku

Jiří Nantl: Přímá volba starostů? Další rozklad společnosti

Václav Klaus ml.: Hluboce lidský příběh aneb Když se kácí les, létají třísky

Jan Skopeček: Zápisky z Bruselu

Miloš Vystrčil: Všední dny

Alexandra Udženija: Dopravní kolaps kvůli Uberu? Odpovědnost mají Krnáčová a Ťok

Jaroslav Kubera: Duel Seznam.cz: Kuřárny nebo výjimky pro malé bary. Zmírní se protikuřácký zákon?

Jan Zahradil: Události, komentáře: Staronová německá koalice

Václav Klaus ml.: Školský zákon je plný nesmyslů

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz