2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Milí příznivci ODS,

předseda ODS Petr Fiala v tomto týdnu naplnil první z cílů, na které se chce ODS v době, kdy není zřejmé, jak dlouho bude vládnout vláda bez opory ve sněmovní většině, zaměřit. Ve středu se setkal s předsedou vlády Babišem, aby apeloval na to, aby vláda v zahraniční a evropské politice zohledňovala postoje všech stran zastoupených v Poslanecké sněmovně a hledala co nejširší shodu. ‚‚Přišel jsem s několika návrhy a řešeními, jak posílit pozici ČR, jak zvýšit důvěru v pozici ČR a jak zvýšit informovanost. Panu premiérovi jsem navrhl, aby u důležitých jednání Evropské rady informoval o průběhu jednání tak, aby relevantní politické síly v zemi věděly, co se děje a co se chystá. Současně jsem mu navrhl, aby došlo k vytvoření základní národní shody v zahraniční politice, která by se promítla do deklarace českých parlamentních stran k EU. ODS je připravena udělat politický draft dokumentu jako základ takové deklarace a jednat o něm s dalšími relevantními politickými silami,‘‘ uvedl po jednání Petr Fiala.

Ani uplynulý týden nepřinesl žádný zásadní posun v sestavování nové vlády a vítěz voleb, hnutí ANO, krom koketování s SPD a KSČM není schopen nalézt podporu pro další pokus o vznik vlády s důvěrou Sněmovny. Aktuální politickou situaci komentoval Petr Fiala, v rozhovoru pro Forum24.cz Alexandra Udženija nebo pro Parlamentní listy Jaroslav Kubera.

Vláda ve středu zamítla návrh poslanců ODS na novelizaci školského zákona, která by zrušila povinnost mateřských škol přijímat i dvouleté děti a povinnost, aby děti absolvovaly alespoň jeden rok předškolní výchovy. Důvody předložení této normy vysvětlil v komentáři pro Týden její iniciátor Václav Klaus ml. K podpoře novely se v uplynulém týdnu přihlásil jednoznačně také senátorský klub ODS.

Situace na pražském magistrátu je pod vládnoucí koalicí ANO, ČSSD a Trojkoalice dlouhodobě neutěšená. Přes koaliční spory rada města neřeší závažné aktuální problémy například v oblasti dopravy, není schopna systematicky pracovat na rozvoji města a nezbytných investicích. Zastupitelé ODS v pražském zastupitelstvu proto vyzvali ve čtvrtek primátorku Krnáčovou k vypovězení koaliční smlouvy s Trojkoalicí a deklarovali, že ve zbývajících šesti měsících do voleb jsou připraveni podpořit klíčové body nutné ke správnému rozvoji města.

Dovolte, abych Vás závěrem pozvala na Demonstraci za svobodu, demokracii a svobodné podnikání, která se koná tuto neděli 25. února 2018 od 13:00 na Václavském náměstí v Praze při příležitosti výročí takzvaného vítězného února. Akci pořádají zástupci občanských iniciativ, podnikatelských sdružení, některých parlamentních i neparlamentních politických stran a Konfederace politických vězňů. Zúčastní se jí mimo jiné 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija a další zástupci ODS.
Co ještě stojí za pozornost

Veronika Vrecionová: Vesnickým obchodům ublížilo zavedení EET

Alexandra Udženija: Co týden dal, aneb falešná morálka

Petr Fiala: Komentář ke zvolení Jana Hamáčka předsedou ČSSD

Pavel Žáček: Rozhovor pro Slovenský rozhlas o vyrovnávání se s komunistickou minulostí

Miloš Vystrčil: GDPR se dotkne i soukromých subjektů v řádu statisíců

Martin Kuba: Události, komentáře: Jak zajistit energetickou bezpečnost?

Marek Benda: Hospoda není veřejný prostor, vytlačení kuřáků na ulici dává špatný příklad dětem

Martin Červíček: Varuji před další spornou reorganizací specializovaných složek

Marek Benda: 90′ ČT24: Bude se v restauracích opět kouřit?

Petr Fiala: Evropské nařízení o migraci – nesmí se jednat o nás bez nás

Marek Benda: Události, komentáře: Kdo s kým bude vládnout?

Tomáš Jirsa: Brusel nám zařídí referendum o czexitu

Alexandra Udženija: 90′ ČT24: Hledání nové české vlády

Jan Skopeček: Události, komentáře: Summit EU

Jana Černochová: Paní poslankyně, jaký jste měla program? Aneb fízlování podle Anofertpressu

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz