2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Milí příznivci ODS,

v uplynulém týdnu zesílily tendence tiché koalice ANO, komunistů a SPD podmanit si mocenské struktury státu a jeho bezpečnostní složky. To se projevilo zejména snahou premiéra v demisi Andreje Babiše o odstranění ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která je kontrolním orgánem zejména ve vztahu k policii. Tento tlak byl pak korunován dnešní volbou předsedy sněmovní kontrolní komise pro činnost GIBS, jímž byl s významným přičiněním hnutí ANO nakonec zvolen komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, jeden ze zasahujících policistů při násilně potlačené demonstraci studentů na Národní třídě v listopadu 1989.

Zmíněné události hovoří jednoznačně ve prospěch iniciativy ODS, kterou chceme omezit pravomoci vlády v demisi a zavázat ji k tomu, aby nečinila zásadní rozhodnutí a personální změny na klíčových postech státní správy a bezpečnostních sborů. Proto se poslanci ODS v tomto týdnu připojili k žádosti o svolání dvou mimořádných schůzí Poslanecké sněmovny, které by se měly zabývat jak personálními zásahy současné vlády, tak naším návrhem usnesení, které by vládě dalo jasné mantinely jejích dalších kroků. ‚‚Vláda nezískala důvěru většiny v Poslanecké sněmovně. To by si měl konečně uvědomit i premiér v demisi Andrej Babiš, který tuto skutečnost vytrvale ignoruje. Informace o jeho tlaku na šéfa GIBS Murína jsou jen vrcholem ledovce. Proto jsem rád, že došlo k dohodě na svolání dvou mimořádných schůzí, které snad panu premiérovi postavení jeho vlády v demisi objasní,‘‘ uvedl k tomu předseda ODS Petr Fiala. Naši poslanci Jana Černochová a Pavel Žáček pak také iniciovali mimořádné jednání Výboru pro bezpečnost k samotnému pokusu premiéra Babiše o odstranění ředitele GIBS, které by se mělo uskutečnit příští středu.

Předseda ODS Petr Fiala spolu s předsedou RS ODS v jižních Čechách Martinem Kubou představili ve čtvrtek na tiskové konferenci další legislativní návrhy k naplnění našeho předvolebního programu, tentokrát v oblasti sociálního bydlení a zamezení zneužívání sociálních dávek. Dle těchto návrhů by každý žadatel o sociální dávku či příspěvek na bydlení musel předložit úřadu práce souhlas vydaný příslušným obecním nebo městským úřadem. Pokud by zároveň občan pobírající sociální dávky byl v průběhu kalendářního roku nejméně dvakrát řešen v přestupkovém řízení, měla by příslušná obec za povinnost informovat o této skutečnosti úřad práce, který by na základě toho dávku odebral. „Není možné, aby slušní občané platili daně, ze kterých jsou vypláceny sociální dávky nepřizpůsobivým občanům, kteří pak narušují soužití a vedení měst a obcí nemá pravomoc se slušných občanů zastat a situaci jen přihlíží,“ vysvětlil Martin Kuba.

Významným tématem jednání Poslanecké sněmovny v tomto týdnu byly populistické návrhy na zavedení přímé volby starostů a hejtmanů a ústavní zakotvení obecného referenda. ODS tyto návrhy odmítá z důvodu zabránění další destrukci našeho ústavního pořádku. Úskalí posilování prvků přímé demokracie ve svém vystoupení na plénu Sněmovny popsal Petr Fiala.

V neděli 25. února jsme si připomněli 70. výročí komunistického převratu v roce 1948. Demonstrace za svobodu, demokracii a svobodné podnikání, která se při této příležitosti konala na Václavském náměstí v Praze, se za ODS zúčastnili první místopředsedkyně Alexandra Udženija a místopředseda Martin Kupka. Významu připomínky těchto událostí pro naši současnost se ve svém komentáři věnoval také Petr Fiala a poslanec Pavel Žáček.
 
Co ještě stojí za pozornost?

Alexandra Udženija: Co týden dal, aneb obyčejní lidé

Marek Benda: I kdyby se kouřilo v desetině hospod, má to smysl

Filip Humplík: Zelení s Krnáčovou torpédovali humanizaci magistrály

Jan Bauer: Robert Pelikán – „Jiří Dienstbier“ Babišovy vlády

Martin Kuba: Státní fond pro start-upy dnes nedává smysl

Bohuslav Svoboda: Duel Seznam.cz: Velké čistky ve zdravotnictví. Proč Babišova vláda mění obsazení klíčových postů?

Pavel Žáček: Události, komentáře: Konec šéfa GIBS

Martin Baxa: 90′ ČT24: Česká škola mění osnovy

Martin Kupka: Aréna Jaromíra Soukupa

Pavel Žáček: Duel Seznam.cz: Spor o šéfa GIBS

Miroslava Němcová: Andrej Babiš jde tvrdě za mocí. Chce být premiérem, chce vládu slepit, s kýmkoli bude moci

Pavel Žáček: Andrej Babiš chce do GIBS dostat svého člověka, spěchá a dělá to velmi nevybíravě

Karel Krejza: Musíme odmítnout jak Dublin IV, tak i jednotný systém sociálních dávek v Evropě

Neberme kupujícím svobodu volby

Jana Černochová: Návrh na jmenování generála Opaty na pozici náčelníka Generálního štábu je dobrou volbou

ODS Praha: Společně nastartujeme Prahu

Jana Černochová: Obhajoba stávajícího právního rámce legální držby zbraní je pro mě principiální obhajobou svobody a zdravého rozumu

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz