2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Milí příznivci ODS,

Poslanecká sněmovna se dnes na náš návrh sešla na mimořádné schůzi k diskusi o personálních změnách prováděných současnou vládou v demisi. Vzhledem k tomu, že již zaběhnutá hlasovací koalice ANO, SPD a KSČM neumožnila schválení programu schůze, měli příležitost vyjádřit se k neoprávněným zásahům do státní správy a bezpečnostních složek pouze členové Sněmovny s přednostním právem, a nikoliv všichni poslanci. Nedošlo ani na hlasování o návrhu usnesení, který by dal vládě mantinely pro výkon exekutivy do doby, než vznikne kabinet s důvěrou. Ze strany členů vlády a zejména premiéra Babiše zaznívala lživá a manipulativní vyjádření na obhajobu jejich nelegitimních kroků. Předseda ODS Petr Fiala ve svém vystoupení zdůraznil, že vláda v demisi nezískala ani jeden jediný hlas z jiných stran než z hnutí ANO, že se ani nepokouší vyjednat si podporu a vznikla jen na základě ústavní svévole prezidenta Zemana. ‚‚V této situaci má vláda legitimitu v jediné věci. A tou je svítit a topit,‘‘ uvedl Fiala.

Úspěchem uplynulého týdne bylo projednání návrhu poslanců ODS a dalších politických stran na vyjmutí neplátců DPH z EET v prvním čtení. I přes odpor vládního hnutí ANO a komunistů se podařilo zabránit zamítnutí této předlohy a je tedy velká šance na její schválení. ‚‚Tento návrh má pomoci právě těm malým, má jim snížit náklady a zbytečnou administrativu. Jak už konstatoval Ústavní soud, EET nebyla dobře připravena a měla horší dopady na živnostníky, než se předpokládalo,“ uvedl spolupředkladatel zákona Zbyněk Stanjura.

V úterý jsme v Poslanecké sněmovně podali návrh na odvolání poslance KSČM Ondráčka z funkce předsedy kontrolní komise pro Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS), do níž byl zvolen hlasy ANO, KSČM a SPD. Učinili jsme tak na výzvu Andreje Babiše, který po jeho zvolení otočil a prohlásil, že ANO si jej v této funkci nepřeje, ačkoliv jeho poslanci pro Ondráčka prokazatelně hlasovali (více k volbě v komentáři Petra Fialy). Tlak ODS na jeho odchod nakonec přinesl své ovoce, když Zdeněk Ondráček sám rezignoval. Ani tato událost však nezměnila nic na situaci v samotné GIBS, o jejíž ovládnutí trestně stíhaný premiér Babiš usiluje od minulého týdne nátlakem na dosavadního ředitele Murína. S ním se rovněž v úterý sešel předseda Petr Fiala s poslanci Janou Černochovou a Pavlem Žáčkem, aby si ověřili pravdivost informací, které se v této věci objevily v médiích.

Čtvrteční inaugurace znovuzvoleného prezidenta Zemana byla poznamenána jeho projevem, který využil k osobním útokům na své oponenty a na média. Tato skutečnost vedla několik zákonodárců včetně poslankyně ODS Miroslavy Němcové k odchodu z Vladislavského sálu Pražského hradu. ‚‚Po pár minutách, co pan prezident složil přísahu, okamžitě udělal vše, co s ní bylo v rozporu. Slíbil, že bude jednat v zájmu všeho lidu a najednou začal rozdělovat politické strany, vymezovat se proti politickým stranám, vymezovat se proti části hospodářských subjektů. A přitom nezmínil, že premiér Andrej Babiš je vyšetřován pro závažnou trestnou činnost. Nezmínil, že ve svém okolí má poradce Nejedlého, jehož minulost je velmi temná. Nezmínil, že jeho čínský poradce Jie Ťien-ming je vyšetřován pro korupci v Číně,‘‘ vysvětlila svůj postup Miroslava Němcová. K inauguračnímu projevu se vyjádřil také předseda ODS Fiala. Útoky prezidenta na novináře odsoudil též místopředseda ODS Martin Baxa.  

Dovolte, abych Vás závěrem pozvala ke sledování nedělní Partie TV Prima, jejímž hostem bude místopředseda ODS Miloš Vystrčil. Diskusní pořad začíná přesně v 11:00.
 
Co ještě stojí za pozornost?

Alexandra Udženija: Otázky Václava Moravce

Miroslava Němcová: Babiš je predátor a měl by odstoupit

Alexandra Udženija: Co týden dal, aneb absurdní drama

Marek Benda: Duel Seznam.cz o obecném referendu

Jan Zahradil: Komentář k výsledkům italských voleb

Alexandra Udženija: Nevěřím, že by se jakákoli z demokratických stran chtěla zašpinit vládnutím s Babišem

Petr Fiala: Události, komentáře: Spor o Zdeňka Ondráčka

Marek Benda: Varuji před tím, že Andrej Babiš a jeho vedení nás do jisté míry vrací do doby husákovské normalizace

Miloš Vystrčil: Referendum?

Pavel Žáček: Kontrola v GIBS byla účelová. Ředitel Murín by měl dokončit mandát

Veronika Vrecionová: Větší podíl českých potravin na trhu? Zahraniční produkty vyměníme za ty z Agrofertu

Alexandra Udženija: Výzva Seznam.cz: Babiš si hledá nejlevnější sluhy, ODS by pro něho byla nejtěžší a nejdražší varianta

Vojtěch Munzar: Přátelské podmínky pro podnikání, nebo trest za samostatnost?

Lumír Aschenbrenner: Poslanec Ondráček má jen jedinou odbornost – lže o minulosti i platných zákonech

Jan Skopeček: Andrej Babiš nebude tak asertivní vůči Evropské unii, jak říká nahlas u nás doma pro své voliče

Miroslava Němcová: Všechny Zemanovy mantinely teď padnou. KSČM a Okamura určují dění těchto dnů

Petr Fiala: Události, komentáře Speciál: Inaugurace prezidenta Miloše Zemana

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz