2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Milí příznivci ODS,

také v tomto týdnu rezonovala na domácí i mezinárodní politické scéně kauza otravy bývalého agenta Skripala. K reakci západních demokratických zemí na tuto událost v podobě vyhoštění několika desítek ruských diplomatů se připojila rovněž Česká republika. ODS jako strana, která má za jasnou prioritu sounáležitost naší země se západními spojenci, včetně Velké Británie, tento krok jednoznačně podpořila. ‚‚Vyhoštění tří pracovníků ruské ambasády je správným krokem a má naši podporu. Je to nezbytná reakce, která vyjadřuje naše zapojení do euroatlantického společenství, a je to i odpověď na nepodložená obvinění ze strany Ruska,‘‘ uvedl ve své reakci předseda Petr Fiala.

Prezident Zeman v souvislosti s označením ČR ze strany Ruska za jednu ze zemí, odkud mohl pocházet jed novičok, kterým byl Skripal otráven, pověřil Bezpečnostní informační službu, aby tuto informaci prověřila. Zpochybnil tím stanovisko vlády, která tuto spekulaci předtím vyloučila, a umožnil i nadále Rusku svalovat vinu za otravu Skripala na jiné země. Miroslava Němcová k tomuto kroku prezidenta na tiskové konferenci řekla: ‚‚Je otázkou, zda měl prezident republiky souhlas vlády s tímto postupem. Jsme přesvědčeni, že Miloš Zeman nejednal tak, aby posílil pozici České republiky. Zveřejněním úkolu BIS znemožnil profesionální práci této instituce.‘‘ Vývoj v kauze Skripal a kroky Miloše Zemana komentoval rovněž Petr Fiala v Interview ČT 24.

Vzácným okamžikem byla úterní návštěva předsedy americké Sněmovny reprezentantů Paula Ryana v Poslanecké sněmovně. Předseda ODS Fiala při této příležitosti zdůraznil, že spojenectví s USA musíme bez ohledu na momentální politickou situaci chápat jako základní kámen zahraniční a bezpečnostní politiky České republiky. 

Vláda v tomto týdnu schválila návrh ministerstva dopravy, který poskytne studentům a důchodcům 75% slevu na hromadnou dopravu. Návrh znamená navýšení mandatorních výdajů státu o 6 miliard Kč. Podle předsedy poslaneckého klubu ODS Zbyňka Stanjury je návrh nekoncepční a premiér v demisi si jím pouze kupuje voliče.

S koncem března ODS naplnila svou zákonnou povinnost a odevzdala Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí svou výroční finanční zprávu. Z ní vyplývá, že již třetí rok po sobě skončilo hospodaření strany v přebytku, tentokrát ve výši 26,8 milionů Kč. Největší náklady samozřejmě souvisely s říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny a činily 82,7 milionů Kč. Všechny tyto závazky byly řádně uhrazeny.

Milí čtenáři, dovolte, abych Vám závěrem popřála jménem ODS veselé a požehnané Velikonoce strávené v okruhu Vašich nejbližších.

Co ještě stojí za pozornost?

Alexandra Udženija: Co týden dal, aneb když se transparentnost mění v inkvizici

Václav Klaus ml.: Dvouleté dítě k mamince, nebo do kolektivního zařízení?

Jiří Nantl: České univerzity a mzdová politika

Jan Zahradník: Kvůli referendu hrozí i miliardové škody

Pavel Žáček: Babiš má nabito, chce násilně převzít policii. Podcenili jsme to a zválcoval nás

Petr Fiala: Každý, kdo komunisty pouští k moci, nás vede na cestě k socialismu

Jan Skopeček: Duel Seznam.cz: Spor o daně

Miloš Vystrčil: Aréna Jaromíra Soukupa

Pavel Žáček: Jak Rusko do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Větší konflikt je nepředstavitelný

Jan Bauer: Nedomyšlené návrhy Pirátů by zdražily lidem teplo a energie

Stanislav Blaha: V doplňovacích volbách do Senátu ve Zlíně podporujeme kandidáta STAN Miroslava Adámka

Martin Kupka: Nad projevy řady komunistů zůstávám stát v němém údivu. Babiš je pouští k moci a jejich sebevědomí závratně roste

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz