2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Milí příznivci ODS,

tento týden opět jednala Poslanecká sněmovna. ODS drží slovo, a proto dolní komoře předloží návrh na snížení daní, který by všem zaměstnancům přinesl měsíčně do kapes o 7 % vyšší mzdu. „ODS je nejen politickou alternativou hnutí ANO, ale nabízí i alternativní přístup - co slíbíme, to dodržíme. Před volbami jsme přišli s návrhem na snížení daní, které by díky zavedení 15% sazby u hrubé mzdy znamenalo zvýšení čisté mzdy všem zaměstnancům o zhruba sedm procent. V následujících dnech tento návrh předložíme," uvedl předseda občanských demokratů Petr Fiala.

Ve středu projednávala Poslanecká sněmovna i vláda dva rozdílné zákony o EET. Vláda schválila znovuzavedení 3. a 4. vlny evidence tržeb. To jednoznačně odmítá naše 1. místopředsedkyně Alexandra Udženija: „Zavádění třetí a čtvrté vlny EET jen dokazuje, že chce hnutí ANO pokračovat v šikaně podnikatelů a živnostníků. Ústavní soud zrušil právě tu část zákona o EET, která se náběhu třetí a čtvrté vlny týká. Jako jeden z hlavních argumentů uvedl Ústavní soud přiměřenost regulací a legislativy. EET ale přiměřená není. Obzvlášť vůči živnostníkům, kterých se má ve třetí a čtvrté vlně týkat," posléze dodala, že ODS bude usilovat o zrušení celého systému evidence tržeb. Sněmovna návrh o osvobození neplátců DPH hlasy polokomunistické vznikající vládní koalice ANO, ČSSD a KSČM zamítla. V Událostech, komentářích to kritizoval předseda poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura.

Ve čtvrtek jsme v rámci velkého právního úklidu zahájili inventuru přijatých regulací na jednotlivých schůzích Poslanecké sněmovny. Marek Benda uvedl, že na 13. schůzi zákonodárci přijali 18 zákonů, které s sebou nesou 7 konkrétních navýšení regulace občanů i firem. Sněmovna měla ale také příležitost regulace a byrokracii snižovat. Prostřednictvím tří poslaneckých návrhů, které ale koalice ANO, ČSSD a KSČM odmítla.

Výsledky referenda ČSSD nás přiblížily polokomunistické vládě. Petr Fiala znovu zopakoval, že ODS bude tomuto kabinetu tvrdou opozicí. Uděláme maximum, aby se vláda podepsala na budoucím vývoji země co nejméně negativně. Již podzimní volby mají šanci jasně ukázat, že lidé si přejí demokracii a rozumná řešení. 

Nechci ale končit negativně, proto si Vás dovolím upozornit na výjezd Petra Fialy do Kdyně, kterou již od roku 1990 vede starosta Jan Löffelmann s místostarostou Vladislavem Vilímcem. „Jejich řešení jsou často odvážná a inovativní, dobře fungují a voliči jim věří už tři desetiletí. I proto budou i letos na podzim za ODS znovu společně kandidovat v komunálních volbách," uvedl Petr Fiala. 

Zároveň si Vás dovoluji pozvat ke sledování nedělní Partie na TV Prima, kde bude diskutovat předseda Petr Fiala. Ten vystoupí i na konferenci Pravého břehu - V jaké zemi budeme žít? Ta proběhne 26. června a v jejím rámci můžete podiskutovat s Alexandrem Mitrofanovem, Jindřichem Šídlem nebo Lubomírem Kopečkem. Akce se rychle plní, takže s registrací příliš neváhejte a napište na adresu diskuse@pravybreh.cz.

Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Selhávání demokratické levice

Alexandra Udženija: Komunistická drzost roste se ztrátou paměti!

Zbyněk Stanjura: Otázky Václava Moravce

Petr Fiala: Zeman uráží občany. Nechápe, že na náměstích proti němu demonstrovali demokraté

Jan Zahradil: Vztahy Evropy a USA se definitivně ocitly na historické křižovatce

Bohuslav Svoboda: Aréna Jaromíra Soukupa

Petr Fiala: Zjednodušme zákony a zbavme se v právním řádu formalismu

Martin Kupka: O konci technické kontroly má majitele vozidel informovat stát. Informační technologie musí občanům pomáhat

Jan Skopeček: Události, komentáře: Obchodní válka mezi USA a EU

Vladimír Kratina: Babiš je mocižrout, je omyl si myslet, že bohatý člověk už nemá touhu krást

Martin Kupka: Začít redukcí matrik je chyba

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz