2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,

vláda představila tento týden ostudný návrh státního rozpočtu na rok 2018. Ostudný je především proto, že prostředky, které bude mít díky rekordnímu ekonomickému růstu vláda navíc, nedokáže strategicky využít. Třešničkou na dortu je pak to, že přichází i v období konjunktury se schodkem 40 miliard korun. Zbyněk Stanjura a Jan Skopeček takový návrh prostě nemohli pochválit, naopak připomněli náš návrh na snížení daně z příjmu. Protože lidé umí se svými penězi nakládat lépe než stát.


„Vláda nemá žádný plán, jak využít ekonomický růst k tomu, abychom nastartovali Českou republiku. Abychom ji dostali mezi 10 nejúspěšnějších států světa.“
Zbyněk Stanjura



Nejen politickou scénou hýbala také otázka hypotetického přijetí 50 syrských dětí. Andrej Babiš jim odmítl pomoct a udělal si z toho předvolební téma. Na premiérovo chování zareagoval Petr Fiala: „Pomoci malým válečným sirotkům nemůže odmítnout nikdo normální. Jsou to malé děti, takže bychom hned nemuseli vytahovat kanón. Mám pocit trapnosti, jaké téma se z toho stalo tři týdny před volbami,“ uvedl. Návrh řešení problému s migrací by chtěl od Andreje Babiše slyšet také senátorský klub ODS.

Naši zástupci ve Sněmovně ale nezapomínají ani na náš program a předkládají návrhy zákonů, které občanům ČR ulehčí život. Tento týden představil Martin Kupka návrh zákona o právu na digitální služby, který umožní lidem komunikovat s úřady elektronicky, jestliže si to budou přát. Jan Bauer a Martin Kuba přišli s novelou zákona o hmotné nouzi s podtitulem třikrát a dost. Podle jejich návrhu by každý, kdo spáchá třikrát za sebou vážnější přestupek, přišel na tři měsíce o dávky v hmotné nouzi a doplatek na bydlení.

Jak jste určitě viděli na Facebooku a Instagramu, Petr Fiala pokračoval také ve svých předvolebních cestách po České republice. Závěr uplynulého týdne strávil na vinobraní v Litoměřicích a Mělníku, na Dnech NATO v Ostravě a v Kopřivnici. Začátek tohoto týdne pak patřil obci Lipová-lázně, Olomouci a Prostějovu. Předseda ODS podpořil návštěvou také kandidáty na Benešovsku a Příbramsku a dnes se chystá do Slaného a na Kladno.

Skvělé zprávy přišly i ze Senátu. Jaroslav Kubera a Pavel Eybert byli vyhlášeni jako nejliberálnější senátoři v uplynulém volebním období.

A protože se horká kampaň pomalu ale jistě blíží do finále, dovoluji si Vám nabídnout ke sdílení předvolební videa z dílny pražské ODS. Tady jsou:
https://youtu.be/lY9x8xmbvkA
https://youtu.be/muuTRuKC0S4
https://youtu.be/cGvwDAsUkWA
https://youtu.be/Gdr1VZxiMY8

Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Babiš se bojí diskuze se soupeřem. A zatím zabíjí ambice České republiky

Alexandra Udženija: (Ne)vyrovnanost aneb milujme gentlemany

Martin Kupka: Opravíme chybu, která zhatila dobrý úmysl

Ilona Mauritzová : Události, komentáře: České školství si přilepší o dvě miliardy

Marek Benda: Potřebujeme kompletní revizi právního řádu

Václav Klaus ml.: Partie

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz