2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Reakce poslance Martina Kupky na dnešní 3. čtení novely zákona o NKÚ, která má za cíl rozšíření kontrolních pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu.

 
„Vládní koalice chce víc a víc kontrol, ale odmítá sledovat, zda celý kontrolní systém ve výsledku neselhává. Stát vynakládá na kontroly ročně stovky milionů korun. Přišli jsme s návrhem, jak bránit tomu, aby opakované kontroly například na několik dnů ochromily malé obce či malé firmy. Stát musí sledovat, jak celý systém kontrol funguje. Násobné a chaotické kontroly nevedou obvykle k nápravě problémů, ale jsou jen mrháním veřejnými prostředky a zbytečnou zátěží," říká místopředseda ODS Martin Kupka.
 
Předložený pozměňovací návrh, který kromě poslance Martina Kupky podepsal též předseda hnutí STAN Vít Rakušan, bývalý předseda KDU-ČSL Marek Výborný a poslanec Marek Benda, měl za cíl zavedení institutu tzv. nadměrné kontrolní zátěže a podpořit koordinaci kontrol, aby nedocházelo k jejich duplicitám. Správce navržené Evidence kontrol měl být Nejvyšší kontrolní úřad. Bohužel tento pozměňovací návrh neprošel.
 
„Chceme stát, který dobře funguje, je schopen rychle a účinně zasáhnout proti porušování zákona, ale zároveň nikoho zbytečně nepronásleduje. Nevytváří papíry pro papíry a kontroly pro kontroly. Praxe posledních let je ale bohužel jiná. To se musí změnit,“ uzavírá Martin Kupka.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz