2024

čtvrtek 18. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Rozpočtový výbor Sněmovny na dnešním jednání přijal na návrh ODS usnesení, které vládě doporučuje přípravu ekonomického balíčku na pomoc českému hospodářství zasaženému koronavirem a také legislativní odložení 3. a 4. vlny EET. Podle občanských demokratů česká ekonomika potřebuje v dnešní složité době silný fiskální impuls a podnikatelé ze strany státu silnou podporu. Zatímco ČNB ekonomice pomáhá snížením úrokových sazeb, vláda zatím přináší drobná opatření a spíše přešlapuje na místě. 

„Zatímco evropské vlády přicházejí s masivními fiskálními impulsy na pomoc svým ekonomikám, naše vláda kromě tzv. COVID úvěrů a rozšíření ošetřovného pouze ruší účtenkovku, promíjí penále a oddaluje plnění daňových povinností. Faktické snížení daní či odstranění administrativní zátěže se nekoná. To je v mezinárodním srovnání zoufale málo. Naše ekonomika, podnikatelé i domácnosti potřebují od vlády reálnou pomoc. Proto rozpočtový výbor na můj návrh doporučil vládě, aby připravila ekonomický balíček, který bude pro českou ekonomiku, zasaženou koronavirem, opravdovým a výrazným impulsem. Tento fiskální impuls by měl mít podobu snížení daňové zátěže. ODS už před několika dny přišla s návrhem na daňové prázdniny pro OSVČ, snížení daně z příjmu právnických osob, nebo zvýšení základní slevy na poplatníka apod. Nabízíme v tomto směru vládě pomocnou ruku, ale zatím vidíme, že o to vláda bohužel vůbec nestojí,“ řekl místopředseda rozpočtového výboru a poslanec ODS Jan Skopeček.

„Ministryně financí několikrát zopakovala, že už není možné 3. a 4. vlnu odložit a pouze odpustit sankce. Jsme přesvědčeni, že to možné je, a to změnou zákona v legislativní nouzi. Byl by to správný krok. Lidé, kterých se to týká, mají dnes jiné starosti, než zajišťovat a platit zřízení EET. Mnozí mají zavřené provozovny a náklady spojené s EET jsou další zátěží. Bude nějakou dobu trvat, než se ekonomicky vzpamatují. Rozšiřování EET se týká i lékařů. Jsme přesvědčeni, že lékaři dnes nepotřebují EET, ale potřebují ochranné pomůcky,“ uvedl poslanec ODS Vojtěch Munzar.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz