2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Občanští demokraté na jednání Sněmovny navrhnou úlevy na sociálním pojištění, které vláda slíbila, ale svůj slib nenaplnila. ODS naopak nepodpoří novelu zákona o veřejných zakázkách, která podle občanských demokratů podporuje korupci.

„Navrhujeme slevy na sociálním pojištění, aby bylo možné udržet pracovní místa. A vláda? Chce jen snížit penále, přitom firmy kvůli krizi nemají z čeho zaplatit. Je to výsměch těm, kteří jsou krizí postiženi. Dalším podvodem vlády je zákon o zadávání veřejných zakázek, který by umožňoval vládní nákupy bez výběrových řízení na neomezenou dobu. Hrozí, že tu vznikne skutečné ‚Palermo‘, o kterém Andrej Babiš tak často mluví,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Vláda zaměstnavatele podvedla. Torpédovala původní návrh snižující zaměstnavatelům sociální odvody a předložila zákon, který firmám pouze snižuje penále za to, že nemohly své závazky včas zaplatit. Namísto toho vláda zaměstnavatelům předhodila jen ohlodanou kost. Vládní návrh je výsměch a v praxi nikomu nepomůže. My přicházíme s vlastním návrhem, protože chceme českým firmám pomoci nejen slovy, ale rozumnými opatřeními, která jim pomohou přežít a zachovat pracovní místa,“ říká místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Bauer. Podle návrhu ODS by se za měsíce květen a červen snížily odvody všem zaměstnavatelům. Pokud firmy naplní stanovené podmínky, jako je například zavření provozovny nebo určité procento zaměstnanců v karanténě, sníží se jim odvody za květen a červen o 80 % a v dalších dvou měsících o 40 %. ODS současně navrhuje odsunout odvody pojistného za měsíce květen a červen do 20. 12. 2020 a za měsíce červenec a srpen do 20. 2. 2021. Oproti vládní verzi by ODS odpustila penále v plné výši.

„Vláda vyhlašuje zákonem o veřejných zakázkách konec jakéhokoliv boje s korupcí. Vláda dává jasně najevo, že je vládou korupční. Návrh se zdaleka nevztahuje jen na výjimečné situace, ten zásah je totiž tak velký, že by se mohl dotknout například i výstavby jaderných elektráren a dalších významných zakázek. Vláda návrhem říká, že se můžou o veřejné zakázky ucházet firmy, které dluží na daních, dopustily se podvodů, firmy, které nemají jasného vlastníka. My chceme, aby se zadávání veřejných zakázek zjednodušilo, ale není možné hrát na hřišti bez pravidel, proto navrhnu vyřazení zákona z pořadu schůze,“ vysvětluje místopředseda ODS Martin Kupka.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz