2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Milí členové a příznivci ODS,

děkujeme za práci v kampani a za podporu ve druhém kole senátních voleb, ve kterých se nám opět podařilo rozšířit počet našich senátorek a senátorů. V horní komoře tak jasně vládne demokratická většina, která bude podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila vyvažovat postoje prezidenta. Stejný názor potvrzuje i nová senátorka Miroslava Němcová a to je dobrá zpráva. A aby těch dobrých zpráv nebylo málo, k našemu klubu se připojili senátoři TOP 09 a klub ODS a TOP 09 je tak nejsilnější frakcí v Senátu!

Petr Fiala trefně tweetoval:Gratuluji všem zvoleným senátorkám a senátorům. Děkuji všem občanům, kteří v této době přišli volit. Opozice v Senátu výrazně posílila, vládní strany utrpěly volební Waterloo.

Ve středu byla v Senátu také odhalena Lavička Jaroslava Kubery, která má připomínat předčasně zesnulého předsedu Senátu. „Nápad na vybudování lavičky s popelníkem má být připomínkou Jaroslava Kubery a společně s vystaveným Řádem příznivých oblaků je symbolem jeho celoživotních postojů. Jaroslav Kubera byl nekompromisním obhájcem tržního prostředí, demokracie, svobody a vlády práva a zároveň i charakterním člověkem a úžasným manželem, tátou i dědou. Již za svého života se stal legendou, která si své symbolické místo a trvalou vzpomínku jednoznačně zaslouží,“ uvedl předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Tématem číslo jedna ve veřejném prostoru je ale stále koronavirus. Kvůli vládní nekompetentnosti a zlehčování situace jsme se dostali do fáze částečného lockdownu. Pokud by byl premiér schopen řídit zemi, v této fázi bychom nikdy nebyli. Proto by měla vláda po skončení nouzového stavu, tedy až se dostaneme z nejhoršího, žádat Sněmovnu o důvěru, protože jde o její selhání, nikoho jiného.

Na vládu tlačíme také kvůli kompenzacím a podpoře postižených podnikatelů. Stát jim zavřel, nebo výrazně omezil podnikání a musí rychle přijít s plánem, jak jim v této těžké situaci pomoct. My samozřejmě konkrétní návrhy máme. Stačí je jenom schválit. 

Kromě toho máme i plán na to, jak zachovat zdravotní péči pro covidové i necovidové pacienty. Představil ho první místopředseda strany Zbyněk Stanjura v Otázkách Václava Moravce. Školství se pak věnovali místopředsedové Martin Baxa v Máte slovo a Martin Kupka v Událostech, komentářích.

Příští týden budeme chtít naše návrhy prosadit v Poslanecké sněmovně, tak držte palce!

Co ještě stojí za pozornost?

Miloš Vystrčil: Události ČT

Zdeněk Nytra: Senátní komise k auditům evropských dotací: Andrej Babiš je ve střetu zájmů

Alexandr Vondra: Vzhůru k nulovým emisím!

Martin Kupka: Dokončíme mapu silnic

Bohuslav Svoboda: Události, komentáře ČT24

Martin Kupka: Krizi zvládneme! Ale vláda nesmí lidi štvát proti sobě

Tomáš Fiala: Dostavba dálnice D4 bude téma i pro mě

Miroslava Němcová: Hamplovy útoky mohly sehrát roli u vítězství do Senátu

Roman Kraus: Změním výuku zdravotníků

Miroslava Němcová: Nelituji toho, že jsem byla u zrodu ODS

Lumír Aschenbrenner: Ve vítězství jsem doufal

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz