2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Milí členové a příznivci ODS,

tento týden se odehrála důležitá politická událost. V úterý 27. října ODS, KDU-ČSL a TOP 09 podepsaly memorandum o spolupráci! Cílem společné koalice je spojit síly a dosáhnout změny. Je potřeba sestavit odpovědnou vládu, mít reálný program a viditelné výsledky. Pro populismus a prázdné řeči už opravdu není místo. 

Petr Fiala:„V předvečer státního svátku jsme podpisem Memoranda o spolupráci deklarovali společnou vůli ODS, KDU-ČSL a TOP 09 kandidovat společně v nadcházejících parlamentních volbách. Chceme společně pracovat pro Českou republiku a její občany. Chceme vyhrát nadcházející parlamentní volby a změnit naši zemi k lepšímu. Vytváříme koalici naděje pro ty, kteří si přejí změnu.“

Společně nabízíme odpovědné, konkrétní a funkční řešení. Chceme příští rok vyhrát volby do Poslanecké sněmovny a změnit tak Českou republiku k lepšímu. Společná koalice je naděje pro všechny, kteří chtějí změnu.

Senátoři oznámili připravenost Senátu na následující 13. funkční období. K jakým změnám dojde? Sníží se počet místopředsedů pouze na čtyři. Zdravotní a sociální výbor se nově rozdělí na dva samostatné výbory. Současná dočasná komise pro audity z EU se stane komisí stálou. Předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra uvítal rychlé a konstruktivní jednání s předsedy ostatních klubů.

28. schůze Senátu byla první schůzí nově spojeného klubu ODS a TOP 09. Projednávalo se několik bodů. Za úspěch považujeme schválení našeho pozměňovacího návrhu, který finančně pomáhá krajům příspěvkem ve výši 300 Kč na obyvatele a zároveň umožňuje čerpat program Covid – nájemné. Senátoři uvítali přijetí pomoci od NATO a EU. V závěru pléna Senát odsoudil teroristické útoky ve Francii. 

Dnes poslanci jednají o prodloužení nouzového stavu. Souhlasíme s prodloužením do 13. nebo 20. listopadu. Vyzýváme vládu, aby v případě dalšího prodlužování předložila vyhodnocení vyhlášených opatření a realistické epidemiologické modely. Zároveň by měla veřejnosti představit plán následného uvolňování opatření.

Ve středu jsme si připomněli vznik Československa. Od vzniku samostatného státu uplynulo 102 let a zástupci ODS uctili památku, i když poněkud netradičně bez oslav, napříč celou Českou republikou. 

V závěru bych Vám rád doporučil dva zajímavé rozhovory Petra Fialy. Co se dočtete tentokrát? Všichni si uvědomujeme, že vláda opravdu selhala. V naší zemi panují vládní opatření, nouzový stav a všichni bojujeme s pandemií koronaviru. Petr Fiala čtenářům přiblížil pohled opozice na současnou situaci a plány do budoucna. Za podstatné považuje také, aby vláda po ukončení pandemie požádala Poslaneckou sněmovnu o důvěru.

Co ještě stojí za pozornost?


Bohuslav Svoboda: ODS apeluje na nového ministra zdravotnictví k řešení úhradových vyhlášek pro financování zdravotnictví v roce 2021

Martin Baxa: Školství má být prioritou, vláda ho ale hodila přes palubu

Veronika Vrecionová: Otevřený dopis premiérovi ČR

Jana Černochová: Škrty k silné armádě nevedou

Martin Kupka: Bude trvat dlouho, než se na Hradě vyvětrá

Martin Kupka: Změníme středočeské silnice

Jan Skopeček: Vyzýváme ministerstvo financí ke zveřejnění makroekonomické predikce

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz