2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Milí členové a příznivci ODS,

vláda se v pondělí zabývala odškodňovacím zákonem. Tento zákon jsme předkládali společně s poslanci TOP 09, KDU-ČSL a STAN. Má výrazně pomoci živnostníkům a malým podnikatelům. O co jde? Pokud vláda zavedla mimořádná opatření, tak by stát měl živnostníkům a podnikatelům platit fixní náklady. Ve chvíli, kdy vláda podnikání definitivně zakáže, fixní náklady by měl stát hradit ve 100% výši, pokud bude podnikání pouze omezeno, výše kompenzace by měla být 50 % fixních nákladů. Pomoc musí být rychlá a účinná, bez zbytečného papírování. Pevně věříme, že vláda tento návrh podpoří. 

Petr Fiala: „Důležitá je v těchto dnech pomoc lidem, kteří jsou ekonomicky ohroženi důsledky pandemie. Společně s dalšími opozičními stranami předkládáme odškodňovací zákon. To je správná cesta, jak zachránit pracovní místa a celou ekonomiku.“
 
Na čtvrteční mimořádné schůzi Sněmovny řešili poslanci stavební zákonZástupci opozičních stran jednoznačně nesouhlasí s touto podobou stavebního zákona. Je potřeba vše výrazně urychlit, zjednodušit a digitalizovat. Zásadně odmítáme vytvoření megastavebního úřadu, který by znamenal pouze přesuny tisíce úředníků a ohrožení výkonu stavební správy. Neustálé přehazování mezi jednotlivými úřady musí skončit, je nutné stanovit přesné lhůty. 

Připravujeme komplexní pozměňovací návrh, který má tyto nedostatky odstranit. A proč je stavební zákon vlastně tak důležitý? Na spoustu otázek odpovídal Martin Kupka v chatu. Záznam si můžete pustit na videu níže.
Aktuální je i stále nevyřešená ekologická katastrofa na Bečvě. Ministr životního prostředí odmítá sdělit jakékoliv informace. Proč? Chceme vědět, kdo stojí za touto tragédií a trváme na vyřešení celého případu a následném trestu. 
Ve dvou regionech byli definitivně zvoleni naši hejtmani. Gratulujeme tak Martinu Červíčkovi v Královéhradeckém kraji a Martinu Kubovi v Jihočeském kraji. Vyjednávání nejsou stále ještě u konce a pevně věříme, že Vám v příštím týdnu představíme i další hejtmany.
Poslechněte si rozhovor s Petrem Fialou pro Český rozhlas. Tématem byla pandemie koronaviru, připravenost vlády a memorandum o spolupráci do parlamentních voleb v příštím roce. 
 

Z médií:

Miloš Vystrčil: Teroristé zneužijí nekontrolovanou migraci

ODS: Testování v domovech sociálních služeb musí mít jasná pravidla a nesmí ohrozit jejich provoz

Martin Kupka: Pro koho se v novém stavebním zákoně chystají teplá místečka?

Jana Černochová: Nežijeme ve světě sladkého míru, BVP potřebujeme

Jan Skopeček: Události, komentáře: Tripartita jednala o dopadech krize

Bohuslav Svoboda: Pokles nakažených covidem? Varuji před předčasnou radostí

Veronika Vrecionová: Umožnění prodeje potravin v obchodech je potřebnější než dotace

Jan Skopeček: Boj za volnější obchod

Lumír Aschenbrenner: Opakované úplné vypínání ekonomiky? Vážné následky

Tomáš Jirsa: Křivdy, šrámy a volební aritmetika

Jana Černochová: Generálu Janouškovi se klaněl král, komunisté jej věznili a ožebračili

Martin Baxa: Události, komentáře: Od pondělí zavřou speciální školy

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz