2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Milí členové a příznivci ODS,

dodrželi jsme náš slib a v návaznosti na snížení daní předkládáme návrh na úspory ve státním rozpočtu ve výši 80 miliard korun. Ve Sněmovně jsme tyto úspory předložili v pozměňovacím návrhu k návrhu rozpočtu. Musíme zabránit zbytečnému rozhazování peněz, abychom se postarali o rozpočtovou odpovědnost a mohli snižovat daně, když vládě na financích státu evidentně nezáleží. 

Petr Fiala: „V minulých týdnech se nám povedlo zrušit superhrubou mzdu. Nyní musí následovat druhý krok – předložení úspor, které pokryjí výpadek státního rozpočtu. Našim expertům se podařilo najít úspory přesahující 80 miliard korun, které jsme předložili jako pozměňovací návrh zákona o státním rozpočtu na příští rok.“

Ve Sněmovně jsme pomohli neziskovému sektoru. Už po jarní vlně koronaviru jsme přišli s návrhem, aby bylo možné odečíst od základu daně ne 10 % resp. 15 %  daru, ale celých 30 %. Tento krok má pomoci neziskovkám s financováním v této těžké době. Celý schvalovací proces se protáhl, ale podařilo se domluvit nakonec podporu napříč politickým spektrem a zákon zvýhodňující dary v letech 2020 a 2021 přijmout. Nyní se snažíme o co nejrychlejší postup v Senátu a doufáme v rychlý podpis prezidenta, aby se vše stihlo do konce roku. Kdo přispíváte, můžete tak snad počítat s větší daňovou úlevou. Za rok 2020 musí ale dar proběhnout v tomto roce.
Poslanec Jan Bauer prosadil zvýšení možnosti odečtu sponzorských darů od základu daně na 30 %.

Ekologická katastrofa na řece Bečvě stále není vyřešená. Místo nalezení viníka se katastrofa již počtvrté opakuje. Zlínský kraj navštívil ministr životního prostředí Brabec, ale při projednávání tohoto bodu ve Sněmovně nás nepřesvědčil a stále jsme se nikam neposunuli. Nedopustíme, aby tato obrovská ekologická katastrofa byla smetena ze stolu.  

Proběhla další tisková konference našeho AntiCovid týmu. Odborníci koaličních stran požadují návrat studentů lékařských fakult zpět do škol. Navrhují nasazení studentů do nemocnic jen v případě 4. a 5. stupně dle systému PES. Dále navrhují úpravu bezpečnostního opatření v maloobchodech, a to na snížení prostoru na 10 metrů čtverečních. V sociálních službách apelují na zlepšení testování a mj. povolení návštěv. 

 

V médiích se objevila dosti znepokojující zpráva. Nově vzniklý centrální úřad Státní hygienické služby by měl mít pravomoc rozhodovat o různých opatřeních bez souhlasu Poslanecké sněmovny. Jde o uzavírání vysokých škol, omezení podnikání či shromažďování. ODS tento návrh zásadně odmítá a jak jsme již řekli v létě – veškerá plánovaná bezpečnostní opatření musí být konzultována s vládou a se Sněmovnou! Odmítáme také souhlasit s trasováním mobilních telefonů těch občanů, které úředníci vyhodnotí jako pozitivně nakažené a tím pádem rizikové.

Slavíme další úspěch! Jihočeský hejtman Martin Kuba byl zvolen předsedou Asociace krajů ČR! Pojďme si tedy ještě jednou shrnout výsledky podzimních voleb. ODS získala 14,87 % a celkem 411 825 hlasů. Máme 114 mandátů a zatím 4 hejtmany. V Senátu jsme vytvořili společný klub ODS a TOP 09 a máme tak nejsilnější uskupení v horní komoře. Posuďte sami, ale dle mého názoru krajské a senátní volby 2020 dopadly pro ODS skvěle!

S předsedou Petrem Fialou vyšly další dva rozhovory, které určitě stojí za přečtení. Řeč byla o nadcházejících volbách v roce 2021, plánované koalici a o postu premiéra. V rozhovoru pro Reflex padly otázky týkající se superhrubé mzdy, daňového balíčku, nouzového stavu a dalších zajímavých témat.

Minulý týden proběhla zajímavá debata v nedělní Partii mezi Petrem Fialou a Janem Hamáčkem. Bavili se o současné situaci, vládních opatřeních, rozvolňování, ale především o daních. Určitě si tento duel nenechte ujít. 

Zastoupení jsme měli také v druhém diskuzním pořadu v Otázkách Václava Moravce, kde byl za ODS jihočeský hejtman Martin Kuba. Zároveň bych Vás rád pozval ke sledování pořadu Otázky Václava Moravce tuto neděli ve 12:00. Hosty budou naše senátorka Miroslava Němcová a Radek Vondráček. 

Co ještě stojí za pozornost?

 

Petr Fiala: Události ČT: Prezident se chystá daňový balíček vetovat
 

Marek Benda: Interview ČT24

 

Senátní hospodářský výbor schválil úpravu daňového balíčku navrženou senátory ODS


Miloš Vystrčil: Tchajwanci změnili názor, linky na roušky předají českým firmám

Zbyněk Stanjura: Nemůžete čekat, až tam nebude Babiš
 

Martin Kupka: Stát peníze na opravy krajských silnic má, ale není schopen je spravedlivě rozdělovat
 

Zbyněk Stanjura: Události, komentáře: Daňoví poplatníci platí daně jako diví, je nejvyšší čas, abychom jim v ekonomicky těžkých měsících pomohli
 

Miroslava Němcová: Prezident velezrazuje, premiér podvádí, Bečva je mrtvá a čínský vir k tomu
 

Vladislav Vilímec: Poslanci schválili návrh senátorů na systémovou změnu rozpočtového určení daní. ODS bude nyní v Senátu prosazovat kompenzace pro obce a kraje za daňový balíček
 

Martin Baxa: Bránit svobodu a lidská práva musíme neustále
 

Pavel Žáček: Zemanovy požadavky jsou bezprecedentní a nehorázné
 

Vojtěch Munzar: Ministerstvo konečně umožní souběh kompenzačního bonusu a Antiviru, je to ale pozdě
 

ODS: Diskriminace malých podnikatelů musí skončit, to je hlavní zpráva, se kterou přišli zástupci ODS na jednání se členy Hospodářské komory
 

Pavel Žáček: Babiš oslabil a Zeman toho využívá. Chtít jména ruských špionů je naprosto absurdní
 

Martin Baxa: Události, komentáře: Studenti se pomalu vracejí do škol
 

Jana Černochová: S olovem do deště nelez, aneb další arogance Evropské komise
 

Alexandr Vondra: Olovo v Evropském parlamentu
 

Vojtěch Munzar: Události, komentáře: Vláda zvažuje uvolnění pravidel a zákazů
 

Pavel Žáček: Hradní (p)rezidentura vs. Bezpečnostní informační služba

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz