2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí členové a příznivci ODS,
tento týden přinesl dvě zásadní události. První z nich je bezpochyby velká dohoda mezi oběma komorami Parlamentu, vládou a samosprávami, kterou se podařilo dojednat právě ODS. Díky dohodě zůstane od příštího roku 4,5 milionům zaměstnanců z výplaty o 7 % více, zároveň dojde ke zvýšení základní slevy na poplatníka, ale postupně, a to o 3 tisíce v příštím roce a o další tři tisíce v roce 2022. Klíčový bod velké dohody ale spočívá ve snížení dopadu výpadků na samosprávy. O to jsme usilovali už ve Sněmovně, ale k finální dohodě jsme dospěli nyní v Senátu a obce a kraje obdrží kompenzace ve výši 24,5 miliardy korun. Petr Fiala o tomto úspěchu mluvil v Událostech, komentářích. Daňový balíček komentoval i předseda Senátu Miloš Vystrčil a předseda senátorského klubu Zdeněk Nytra. Příští týden budeme prosazovat v hlasování o rozpočtu náš návrh úspor, který má vládě pomoct zkrotit veřejné finance. Naši ekonomičtí experti přišli s návrhem úspor ve výši 80,8 miliardy a o ty budeme usilovat.

Petra Fiala to komentoval: „Mám opravdu radost, že v Senátu prošlo námi připravené řešení. Děkuji našim senátorům, naší koalici a všem, kteří se podíleli na dohodě. Je to skvělá zpráva pro občany. Ukázala se síla senátorských klubů ODS + TOP 09 a KDU-ČSL a síla naší spolupráce. Přišli jsme s rozumným kompromisem, který zajistí více peněz lidem v době, kdy je potřebují, rozumně kombinuje snížení daně z příjmu se zvýšením slevy na poplatníka ve dvou letech, a nahrazuje výpadky z příjmů obcí a krajů úpravou rozpočtového určení daní. Má velkou šanci projít v PS. A kdo je jasný vítěz našeho řešení? Občané - a tak to má být.“

A druhá velká novinka? Pokračují jednání o spolupráci s KDU-ČSL a TOP 09. Ve středu jsme představili novou grafiku a heslo „Jdeme do toho SPOLU“. Při té příležitosti jsme také spustili nový web pojdtesnami.cz, kde najdete kromě jiného i ideová východiska spolupráce a další užitečné informace. Budeme moc rádi, když nám pomůžete kampaň dostat do povědomí lidí třeba sdílením na Facebooku! Kromě série postů jsme také připravili rámeček na profilovou fotku, který používáme v rámci celé koalice spolu.

Petr Fiala tweetoval: „Stále více se ukazuje, že ČR změnu potřebuje a my víme, že spolu dokážeme řídit zemi lépe a ve prospěch občanů naší země. Nyní jsme se usnesli na základních ideových východiscích a už na začátku příštího roku představíme program.

Kromě toho jsme společně s dalšími opozičními stranami představili pozměňovací návrh k novele stavebního zákona, který zjednoduší a zrychlí stavební řízení v ČR. Obejde se bez obrovského centrálního úřadu, který plánuje vláda. Anticovid tým představil úpravu PES, která nevyžaduje v nejnižších stupních nouzový stav, navrhuje dílčí úpravy směrem k lepší funkčnosti, nediskriminaci malých podniků a umožňuje účinnost opatření po jednotlivých krajích. Vláda bohužel pokračuje v chaotickém řízení čehokoliv, výsledkem je třeba výstřel Jany Maláčové, která dnes představila důchodovou reformu, o které podle všeho nejednala ani s koaličními partnery.

Nezapomeňte si v neděli ve 12:00 naladit Otázky Václava Moravce na ČT1 nebo ČT24. Petr Fiala bude diskutovat s vicepremiérem Hamáčkem. Řeč bude třeba o daních, takže nás čeká tradiční souboj pravice x levice.

Co ještě stojí za pozornost?

Miroslava Němcová: Otázky Václava Moravce

Miloš Vystrčil: Prostor X: Díky roušce jsem se nenakazil, lidi na opatření kašlou kvůli chaosu. Pro vládu jsme šance

Alexandr Vondra: Musí být ekologie alarmistická?

Jan Zahradil: Dohoda mezi Evropskou unií a Británií? Hraje se a blufuje se zavřenými kartami

Pavel Blažek: V Radě ČT vznikají tábory, které pro sebe nemají uši. Hrne se na nás velký politický problém

Markéta Vaňková: Události, komentáře: Dodržování vládních opatření

Miroslava Němcová: Kritizovala jsem Babiše a přišel mi dopis se sdělením, ať si dám pozor

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz