2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Milí členové a příznivci ODS,

očkování, vakcína, strategie, ale bohužel také protekce, chaos, nepřipravenost a fiasko. Tak by se dal shrnout uplynulý týden. K očkování se od začátku pandemie upíná celý svět, naše vláda ale působí, že se o věcech jako je vakcína nebo injekce dozvěděla před Vánoci. Mluvil o tom Petr Fiala v Rádiu Zet. Chaos při spouštění očkování nám musí vláda vysvětlit ve Sněmovně, kde chceme spolu s KDU-ČSL a TOP 09 zařadit mimořádný bod jednání už příští týden. Pokud to vládní koalice odmítne, budeme iniciovat mimořádnou schůzi. O očkování se hodně mluvilo v Press klubu Frekvence 1, kde byl ve čtvrtek hostem Petr Fiala.

 

Petr Fiala to komentoval: „Každým dnem se ukazuje, že organizace selhává víc a víc. Systém nemá žádná pravidla, dochází k protekci, není jasné kdo, kdy a kde má být očkován, nefunguje registrace, není kampaň na podporu očkování. Jedním slovem skandál.

 

Očkování je téma číslo jedna i v regionech, naplno se mu věnuje například primátorka Markéta Vaňková, město Brno společně s Jihomoravským krajem a FN Brno připravily první velkokapacitní očkovací centrum v ČR. Martin Kuba v Jihočeském kraji nachystal komplexní krajský očkovací plán a teď staví očkovací centrum, předseda Asociace krajů mluvil o očkování i v nedělní Partii. Naplno pracoval i Anticovid tým tvořený zástupci ODS, KDU-ČSL a TOP 09, který připomínkoval státní očkovací strategii, nebo tlačil na ministerstvo školství, aby vyjasnilo situaci kolem maturit. Problematikou koronaviru se dlouhodobě zabývají také lékaři v našich senátorských řadách Ondřej Šimetka a Roman Kraus

V těchto dnech se obtížně hledají jiná témata než pandemie, ale přesto se předseda Senátu Miloš Vystrčil zúčastnil online konference předsedů parlamentů zemí V4, Alexandr Vondra se ohlédl za kauzou zablokovaní twitterového účtu Donalda Trumpa a ODS bude chtít mimořádnou schůzi, která se bude zabývat opozičními legislativními návrhy, například odškodňovacím zákonem.

Na závěr vás prosím, abyste si příští týden ve středu připomněli smutné výročí úmrtí předsedy Senátu Jaroslava Kubery.

Co ještě stojí za pozornost?

Miloš Vystrčil: Nechám se očkovat, až na mě přijde řada

Vítězslav Schrek: Interview ČRo Plus: S registrací se mohlo počkat, nemáme dost vakcín ani pro prioritní skupiny

Jitka Chalánková: Ústavní soud se vyslovil proti uznávání zahraničních adopcí dětí stejnopohlavními páry. Rozhodnutí vítám

Martin Kuba: Máte slovo o strategii očkování

Marek Benda: Události, komentáře: Ministerstvo chce výhody pro očkované

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz