2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí členové a příznivci ODS,

máme za sebou další sněmovní týden. Před začátkem schůze jsme navrhovali zařazení bodu k Alexeji Navalnému a odsouzení postupu ruských bezpečnostních složek. Sněmovna však pod vedením vládní většiny odmítla návrh projednat. Otevřeli jsme znovu téma ekologické katastrofy na Bečvě a připomněli jsme, že spolu s koaličními partnery žádáme o zřízení sněmovní vyšetřovací komise. Pokud neuspějeme, dáme dohromady skupinu expertů, která bude ekologickou tragédii vyšetřovat nezávisle na státních institucích.

Petr Fiala: „Vláda by měla diplomatickou cestou zajistit, aby byl Alexej Navalnyj propuštěn z vazby co nejdříve a měla by se zasadit o férové vyřešení jeho případu, chceme o tom jednat na plénu. Poslanecká sněmovna by měla odmítnout násilné jednání bezpečnostních orgánů Ruska proti demonstrujícím občanům a vláda by měla přijmout obdobnou pozici.“
 
Apelujeme na premiéra, aby dodržel svůj slib a vrátil 10 miliard do rozpočtu armády. Není možné, aby se nechal vydírat komunisty, slíbené peníze vojákům sebral a ohrožoval tak klíčové modernizační projekty, na nichž závisí obranyschopnost ČR a plnění našich mezinárodních závazků. Věnovali jsme se i nepochopitelnému papalášství a porušování opatření. Vyzvali jsme k rezignaci předsedu Národní sportovní agentury Milana Hniličku. Odsuzujeme jeho účast na teplické oslavě. Není možné, aby člověk, který bezostyšně porušuje pravidla, rozhodoval o významných financích prostřednictvím sportovní agentury.
 
 
Tématem tohoto týdne byla také dostavba Dukovan. Ve středu se uskutečnila schůzka s premiérem Babišem a předsedy stran. Po skončení jednání proběhla společná tisková konference ODS, KDU-ČSL a TOP 09, na které jsme jasně řekli, že je nepřípustné, aby se na dostavbě Dukovan podílely firmy z Ruska a z Číny. Důvod je prostý – bezpečnostní riziko!
 

Ve čtvrtek proběhla mimořádná schůze, kterou jsme svolávali minulý týden s koaličními partnery. Na program schůze jsme chtěli zařadit projednání odškodňovacího zákona, korespondenční volbu ze zahraničí a jednodušší výměnu ZTP průkazek. Vláda tyto návrhy dlouhodobě ignoruje, ty přitom leží ve Sněmovně připravené k projednání. Bohužel vládní většina znemožnila přijetí programu schůze, a tak nebylo navrhované zákony možné ani projednat. 

V neposlední řadě opozice představila komplexní pozměňovací návrh k novému stavebnímu zákonu. Cílem je zjednodušit a zrychlit stavební řízení. Lidé tak budou moci jednodušeji stavět a stát rychleji budovat infrastrukturu. Zástupci opozičních stran odmítají zřízení centrálního stavebního úřadu, který nijak nevyřeší dlouhé vyřizovací lhůty.
Tento týden jednal také Senát. Senátoři jednohlasně odsoudili jednání bezpečnostních složek v Rusku a přijali usnesení k potlačování lidských práv a svobod v Ruské federaci. Senátoři ODS a TOP 09 vyzvali pomocí dopisu ministra Plagu, aby zveřejnil plán k dokončení školního roku a požádali ho o osobní schůzku, aby mu mohli představit návrhy řešení, jak lépe zvládnout pandemii v oboru školství.
 

 
Určitě si nenechte ujít záznam rozhovoru s Petrem Fialou na TN.cz. Za přečtení stojí také jeho rozhovor na Novinkách, ve kterém odpovídá na otázky týkající se nadcházejících voleb. A už jste viděli video Petra Fialy o školství? Nejen jako předseda ODS, ale také jako současný profesor mluví o vzdělávání a o profesi pedagoga. 
První místopředseda Zbyněk Stanjura byl hostem diskusního pořadu Události, komentáře. Tématem byla dostavba Dukovan a úpravy v systému PES. Pokud jste nestihli živé vysílání, určitě si pusťte záznam zde.
Hostem nedělní Partie byl předseda Senátu Miloš Vystrčil. S Terezií Tománkovou se bavil o demonstracích v Rusku nebo třeba o poslanecké potyčce. Tento týden se můžete v Partii těšit na místopředsedu Martina Baxu. Tématem bude školství. Tak nezapomeňte v neděli ve 12:00 naladit Primu! 

Miroslava Němcová: Vzpomínka na Jaroslavu Janderovou
 

Martin Baxa: Události, komentáře: Zpřísňování opatření a vysvědčení v koronavirové době

Alexandr Vondra: Všechno, co udělala Evropská komise, bylo špatně
 

Martin Červíček: Neustálou změnou opatření a výzev důvěru nezískáte, stát by měl více vysvětlovat
 
Evžen Tošenovský: Šance plynovodu Nord Stream 2 na přežití jsou 50 na 50
 
Martin Kuba: Interview ČT24
 
Jana Černochová: Premiér se nechává hanebně vydírat komunisty. Obětí je naše obranyschopnost
 
Jana Černochová: Události, komentáře
 
Jiří Nantl: Covid-19 a vzdělávání: Několik námětů, co by se dalo udělat
 
Tomáš Jirsa: EVROPA: Energetická bezpečnost na vedlejší koleji
 
Bohuslav Svoboda: Interview ČT24
 
Miroslava Němcová: Kam patří prezident? Musíme se masově vzepřít jeho agresi proti ústavnímu pořádku
 
Veronika Vrecionová: Kvóty na potraviny znamenají zdražení. Jde o Babišův zájem
 
Jitka Chalánková: Ministerstvo školství chce utratit více než 35 milionů korun na gender ve vědě. Nehoráznost
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz