2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Praha - Šéf ODS Mirek Topolánek oznámil, že složí poslanecký mandát, pokud nedojde k rozpuštění sněmovny. Je to reakce na dnešní postoj ČSSD, která oznámila, že hlasování o rozpuštění nepodpoří. Tím by se otevřela cesta k předčasným volbám. Postoj sociální demokracie, ještě včera zcela opačný, ale současnou ústavní krizi značně komplikuje. ODS podle svého předsedy dohodu dodrží a rozpuštění podpoří. Topolánek se prý rozhodl už minulý týden, že pokud nebude sněmovna rozpuštěna, tak mandát složí. Podle Topolánka šéf ČSSD Jiří Paroubek selhal, jeho postoj označil za zaslepený, jehož výsledkem je pouze prohloubení nedůvěry v politiky a v politiku.
 

Topolánek také vyzval Fischerovu vládu, aby předložila sněmovně protikrizový balíček a spojila s ním hlasování o své důvěře.

Paroubek dnes dopoledne prohlásil, že kromě nepodpoření rozpuštění sněmovny ČSSD zastavuje svou volební kampaň a podporuje konání voleb v řádném termínu v červnu 2010. Vyzval také ostatní politické strany k jednání o státním rozpočtu na příští rok a sociální demokraté chtějí o něm jednat i s Fischerovou vládou.

Topolánek o ČSSD a Paroubkovi

  • Paroubek změnil názor a porušil dohody, nemůže být důvěryhodný.
  • U ČSSD zvítězilo zachování poslaneckých platů a výhod.
  • Strana nechce podstoupit riziko prohraných voleb, což chtějí maskovat debatou o rozpočtu.
  • "Žhář nemůže dělat hasiče."

 

K postoji ČSSD se vyjádřili i další politické strany. Například lidovci chtějí předčasné volby v listopadu a vyzvali zákonodárce, aby dnešní hlasování o rozpuštění sněmovny podpořili. Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda řekl, že ČSSD se chová cynicky a sobecky. Sněmovna zasedá od dvou hodin, bod o rozpuštění ale ještě není zařazen na program jednání sněmovny.

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz