2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Prohlášení předsedy ODS Mirka Topolánka k výrokům zpochybňujícím postup vlády ve věci projednávání smluv o umístění radarové jednotky na území ČR ze dne 19. března 2009

Rozhodnutím koaliční vlády ODS, SZ a KDU-ČSL došlo v úterý 17.3. 2009 k institutu tzv. zpětvzetí obou smluv se Spojenými státy americkými o umístění radarové jednotky na českém území. Tento krok byl vynucen bezprecedentním jednáním ČSSD, která odmítla vypárovat vážně nemocné poslance a ministry vlády, kteří plnili své povinnosti v rámci českého předsednictví Rady Evropské unie. Jako předseda ODS jsem z tohoto kroku nebyl nijak nadšen, protože stále považuji umístění amerického protiraketového radaru na českém území za jednu ze základních priorit ODS a potažmo i vlády. Nastalá situace ve Sněmovně však neměla žádné jiné rozumné východisko a zpětvzetí obou smluv bylo jediným možným řešením, jak ponechat umístění americké radarové základny USA ve hře. Stažení obou smluv však v žádném případě neznamená konec jednání o americkém radaru v ČR. Naopak toto řešení umožňuje kdykoli ve vhodné chvíli vrátit smlouvy k projednání do Poslanecké sněmovny.

Považuji proto hlasy některých jedinců zevnitř ODS za zbytečné. Zřejmě nepochopili tento fakt a snaží se o destabilizaci vlády a ODS. Lisabonská smlouva je po schválení Poslaneckou sněmovnou v Senátu a záleží pouze na jednotlivých senátorech za ODS, jak se k ní postaví. Vedení ODS nepřijalo do této chvíle žádnou formu závazného hlasování o Lisabonské smlouvě v Senátu a nechystá se tak učinit ani v budoucnosti.

Mirek Topolánek,
předseda vlády ČR a předseda ODS

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz