2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Ministr vnitra Ivan Langer se pustil do kritiky prezidenta Václava Klause. Svými kroky během vládní krize popírá sám sebe, uvedl Langer. Nenechal si líbit ani útoky Jiřího Paroubka. Označil je za odvádění pozornosti od situace, do níž se předseda ČSSD dostal po svržení vlády. "Ocitl se ve spoďárech," míní Langer.

"Když čtu slova prezidenta Klause z období sarajevského atentátu, tak můj pocit je, že celou řadou svých konkrétních kroků a vyjádření popírá sám sebe. Doufám, že je to jev dočasný," řekl Langer.

Vrátil se také k vyjádření Klause, který podmínil pověření k sestavení vlády shromážděním 101 poslaneckých podpisů, aniž však vyloučil komunistické hlasy.

"Zatím jsme nedostali vysvětlení. Doufám, že to tak nemyslel," dodal Langer. Na Klausovo vstřícné gesto vůči komunistům už minulý týden reagovala také výkonná rada ODS.

Langer také odmítl vyhovět nátlaku ČSSD a ze své funkce odstoupit. Právě to je ale podmínka, kterou si Paroubek stanovil pro tolerování vlády v demisi po většinu období českého předsednictví EU. Požaduje také hlavu nejvyšší žalobkyně Renaty Vesecké.

"Pan Paroubek není v situaci, kdy by si mohl klást podmínky," prohlásil Langer. "Pokud je tak chytrý, ať ukáže, co v něm je. Když uměl zbourat vládu, ať postaví novou," podotkl.

Podle ministra jsou osobní útoky šéfa ČSSD na něj pouze odváděním pozornosti od situace, kdy se opozici sice podařilo svrhnout vládu, nyní ale neví, co dělat.

"Pan Paroubek nyní stojí před námi ve spoďárech a je vyděšen, že se mu celá Evropa směje," řekl Langer.

Paroubek volá po Langerově hlavě kvůli takzvané Kubiceho zprávě, která se objevila několik dnů před sněmovními volbami v roce 2006. Langer zdůraznil, že tato zpráva vznikla v době, kdy vládu i ministerstvo vnitra vedli sociální demokraté. Podle něj vznikla proto, že policisté pod politickým tlakem nemohli řádně pracovat.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz