2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


»Ty návrhy budeme také - alespoň pokud jde o nás - konzultovat i s komunisty a s Demokratickou stranou zelených,« vyjevil předseda ČSSD J.Paroubek (odvysílala ČT), jak si představuje sestavování vlády před předčasnými sněmovními volbami. Podle jeho názoru bude jméno potencionálního premiéra oznámeno během několika desítek hodin, »je prakticky vyloučeno, aby vláda premiéra Topolánka pokračovala déle než několik týdnů«. Předčasné volby by měly proběhnout v polovině října a měla by k nim zemi dovést úřednická vláda.

Vy neustále hovoříte o tom, že vláda zkorumpovala poslance, ale důkaz nikde, připomněl moderátor ČT M. Veselovský předsedovi ČSSD J.Paroubkovi, jenž opáčil: Já myslím, že to lidé vědí, však viděli vaši reportáž o tom, jak se pracuje s jedním takovým přeběhlíkem - poslancem-defraudantem. M.Veselovský namítl, že neví o tom, že by poslanec P.Wolf byl zkorumpován, ale socialista ho ubezpečil, že to přece ví.

Poslanec P.Kott nebyl obyčejný „přeběhlík“, oni ho vyloučili z klubu ODS a já ho „zdědil“, vyložil v Událostech,
komentářích předseda ČSSD J.Paroubek

Nevím, jestli jsme se v pondělí zavázali, že v pátek ve Sněmovně podpoříme všechny tři protikrizové návrhy koalice, nebyl si schopen předseda ČSSD J.Paroubek vzpomenout v Událostech, komentářích. Pak ale dodal, že dohoda platí.

Exministryni D.Stehlíkové byla přidělena trafika, nastupuje jako náměstkyně pro koordinaci prevence do Státního zdravotního ústavu, tvrdí MF Dnes.

Ve správě UniCredit jsou akcie, které představují asi devět procent hlasovacích práv v ČEZ. Kdo je vlastníkem? Dumají Hospodářské noviny. RWE, ruské společnosti? Skupuje akcie pro kohosi Patria Finance? Strašná nejistota.

Za stranu Libertas.cz exředitele Novy V.Železného hodlají kandidovat poslanci ODS V.Tlustý a J.Schwippel.

Stovka vědců sice napsala prezidentu B.Obamovi, že s klimatem je to jinak, než říkají alarmisté, a že on sám se ve svém úsudku o klimatické změně mýlí, ale co ti experti nadělají, když sám Di Caprio získává děti, aby pomohly zachránit matku Zemi.
Ch.C.Horner ve své nové knížce mapuje cestu, kterou se ubírá mašinérie věrozvěstů „globálního oteplování“.

Bílý dům možná doslova zaplavují v těchto dnech prázdné červené obálky posílané stovkami tisíc Američanů prezidentu B. Obamovi na znamení, že jsou morálně pobouřeni jeho neúctou k člověku.

Prezident B.Obama musí zabránit tomu, aby íránští mahdiáni získali atomové zbraně, konstatoval izraelský premiér B.Netanjahu a podpořil dosažení tohoto cíle třeba i prostřednictvím rozhovorů. Nebude-li ho ale dosaženo, Izrael bude nucen zajistit si perspektivu svého přežití sám. Podle premiérova poradce M.Jalona by jaderný Írán znamenal také konec vlivu USA na Blízkém východě. B.Netanjahu varoval před ohrožováním Státu Izrael muslimským extremismem a zdůraznil, jak je klíčové, aby palestinské děti už konečně byly vedeny k míru.
O povaze íránského režimu hovořil v interview pro ČT i izraelský prezident Š.Peres, jenž je přesvědčen, že islamofašisty z Hamasu je nemožné zapojit do palestinské samosprávy.

Míra nezaměstnanosti v březnu dosáhla v Německu 8,6%, bez práce bylo 3,586 milionu lidí, tj. meziměsíčně o 34 tisíc víc. Podle Spolkové pracovní agentury by jich přibylo více, kdyby se nevyužilo agenturou spolufinancovaného modelu zaměstnávání na zkrácenou pracovní dobu. (Deutsche Welle)

Fed a americká vláda už na „protikrizovou“ pomoc vyčlenily 12,8 bilionu dolarů, tj. čtrnáctinásobek všech dolarů v oběhu.
Podle W.Endgdahla bylo zdrojem krize pět bank, zodpovědných za velkou část transakcí s deriváty OTC. Do nich padaly balíky záchranných dolarů, které promrhala AIG.

Prognostici věští velký pokles světové ekonomiky a summit G20 bude diskutovat o nápadech, jak nepříznivému trendu čelit. Na stole leží návrhy zlikvidovat daňové ráje, posílit pozici MMF, stimulačně utrácet či stvořit globálního regulátora, jenže to není zajímavé. A nezabere to. Investors Business Daily přináší alternativní nabídku prověřeného: Odstraňujte obchodní bariéry, dokončete rozhovory WTO z Doha, snižte daně, omezte ekonomické pozice vlád a určitě nezavádějte nové regulace!

Opatrně s regulací skrytou pod fešným pláštěm „globální spolupráce“, bez volné tržní ekonomiky není svoboda a o demokracii lze přijít snadno, varovala před summitem G20 a po víkendových pochodech levičáků „proti kapitalismu“ J.Daleyová.
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz