2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

novinky ODS

Novinky ODS 15/2009
24.04. - 30.04.2009

Aktuálně
ODS buduje Modrý tým

ODS buduje Modrý tým

30.04.2009, zpravy.ods.cz

 

Občanská demokratická strana začala budovat tým dobrovolníků po celé republice, kteří budou podporovat ideály pravice a demokracie. Koncept navazuje na podobné dobrovolnické týmy v zahraničí.

Co je Modrý tým?

"Modrý tým je výzvou. Je to další krok v koncepční strategii politického myšlení. Je to přiblížení se lidem, zmenšení prostoru mezi politikem a jeho voličem. Modrý tým je sociální síť, kde každý má možnost nalézt nové přátele. Modrý tým je unikátním projektem na politické scéně v České republice," říká patron projektu, 1. místopředseda ODS David Vodrážka a dodává: "A proto hledáme aktivní, schopné, sebevědomé lidi každého věku, kterým není lhostejná budoucnost České republiky. Jsem přesvědčen, že takových jsou u nás tisíce, možná víc."

ODS dnešním dnem zprovoznila webové stránky www.modrytym.cz, kde zájemci naleznou potřebné informace a také možnost se registrovat. Současně hodlá ODS propagovat Modrý tým i během nadcházející kampaně k volbám do Evropského parlamentu.

Členové týmu nejsou nijak odměňováni. Stanou se však součástí společenství, které usiluje o demokracii a podporuje pravicovou politiku ODS. Budou zpracovávat různé průzkumy a analýzy, šířit materiály k volbám, aktivně vystupovat na internetu, pomáhat v místě s kontaktními kampaněmi a podobně.

Za naše barvy v Evropě

Za naše barvy v Evropě

30.04.2009, zpravy.ods.cz

 

Volební program europoslance Oldřicha Vlasáka ve volbách do Evropského parlamentu.

Méně byrokracie při rozdělování evropských fondů

Mojí hlavní prioritou byly, jsou a budou evropské fondy. V loňském roce Česká republika získala ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti EU celkem 41,9 miliardy korun, letos to může být výrazněji více. Při projednávání evropské legislativy se nám podařilo prosadit více peněz a lepší podmínky pro nové členské země a usnadnit tak čerpání našim firmám a komunálním partnerům. Posílili jsme také investice z evropských fondů do zvyšování kvality a zlepšování energetické účinnosti bydlení. Evropské peníze nám tak mimo jiné pomohou opravit naše paneláky a ušetří náklady na energie. Nyní vedeme intenzivní diskusi o možnosti zrychlení čerpání prostředků a zjednodušení financování malých a středních podniků prostřednictvím Evropské investiční banky. Jako zpravodaj Evropského parlamentu jsem se aktivně podílel také na debatě o budoucnosti kohezní politiky po roce 2013. Prosazuji, aby v budoucnu rozhodování o alokaci většiny prostředků probíhalo na úrovni regionů, velkých měst a obcí, protože tam občané a jejich zastupitelé nejlépe vědí, jaké projekty jsou skutečně potřeba. Současně prosazuji, aby ČR mohla čerpat evropské peníze i po roce 2013.

 

Obrana zájmů našich podniků a pracovníků

Evropská unie nepotřebuje Českou republiku, zato Česká republika potřebuje Evropskou unii. Možnost působit na velkém evropském trhu je pro naši malou, otevřenou a exportně orientovanou ekonomiku velkou výhodou. Je potřeba si uvědomit, že Česko už není jen laciná dílna Evropy. Naši zaměstnanci jsou sice stále žádaní hlavně proto, že jsou levní, ale čím dál víc záleží i na tom, jaké mají vzdělání a kolik toho umí. Ve střední Evropě vyhráváme soutěž o výzkumná a vývojová pracoviště. Tento trend je třeba posílit a investovat do naší pracovní síly, do těch, kteří chtějí pracovat. Využít bychom měli také starších pracovníků. Je třeba vytvářet strategie, jak udržet ve firmách zaměstnance v důchodovém věku a jak nabírat uchazeče o práci starší padesáti let. Dlouhodobě se našim podnikům a pracovníkům snažím pomáhat. Podporoval jsem pivovarníky při registraci ochranné známky České pivo, loboval jsem za vodohospodářské projekty, spolupracuji s českými vinaři, dopravci, dřevaři apod. Odmítám protekcionismus a prosazuji rovné podmínky pro uplatnění našich podniků i pracovníků na evropských trzích.

 

Euro jako zbraň proti sociálnímu inženýrství

Evropská ekonomika je úzce spojená s Eurem. Mám rád českou korunu, ale vím, že v dlouhodobém horizontu se Euru nevyhneme. Osobně jsem přesvědčen, že bychom měli stanovit termín přijetí Eura co nejdříve. Zahraniční investoři i naše firmy totiž potřebují vědět, kdy mohou s novou měnou počítat. Slováci i Slovinci, kteří Euro již přijali, žádné závažnější problémy s novou měnou nezaznamenali. Zavedením Eura také omezíme prostor pro sociální inženýrství sociální demokracie a komunistů. S Eurem totiž nebude možné se neustále astronomicky zadlužovat a žít jenom na dluh. Zavedením Eura omezíme sociální výdaje na rozumnou výši. Nemusíme se proto Eura bát, naopak Euro nás může ochránit před sociálním inženýrstvím.

 

Propagace českých úspěchů a historického dědictví v Evropě

Obhajoba našich politických, společenských, ekonomických a všech ostatních zájmů se neobejde bez masivní propagace a navazování sociálních kontaktů. V Evropské unii jsem vždy pomáhal vyhledávat partnery pro účinné prosazování našich národních zájmů. Pořádáním seminářů a účastí na mezinárodních akcích jsem se také spolupodílel na úspěchu českého předsednictví EU. Svoji činnost jsem zaměřil také na podporu demokracie; ve spolupráci s Konfederací politických vězňů jsem se podílel na uspořádání výstavy v Evropském parlamentu s názvem III. odboj v Československu, která připomněla komunistické zločiny po druhé světové válce. Podporoval jsem demokratickou opozici v totalitním Íránu a Bělorusku. Kromě protikomunistických myšlenek a historického dědictví jsem propagoval také české úspěchy ve sportu, mimo jiné jsem uspořádal putovní výstavu 100 let mezinárodního ledního hokeje. Evropě toho můžeme nabídnout mnohem více: český tenis, české sklo, české památky. Budu v Evropě i nadále prosazovat naše národní zájmy, budu i nadále realizovat projekty zviditelňující Českou republiku v zahraničí a aktivně budu za naše barvy lobovat doma i v zahraničí.

Uvodník

Vážení přátelé,

nezadržitelně se blíží termín voleb do Evropského parlamentu a s ním se dostává do obrátek i volební kampaň. ODS jako první strana v České republice, inspirovaná zahraniční zkušeností, vytváří pro tuto kampaň, ale nejen pro ni, svůj Modrý tým, tým dobrovolníků, kteří sympatizují s ODS a chtějí se aktivně podílet jak na předvolebních kampaních, tak na událostech v mezivolebním období. Veškeré informace jak se zaregistrovat, jak komunikovat, jak pomoci …jsou k dispozici na www.modrytym.cz

Novinky ODS, která právě dostáváte, ale samozřejmě jako obvykle přinášejí i přehled toho nejpodstatnějšího z mediálních výstupů představitelů ODS tohoto týdne. Vše ostatní pak najdete na zprávy.ods.cz

Pokud možno klidné čtení a krásný 1. máj Vám přeje

Milan Bouška

Kalendář

01.05. | Plzeň - Doubravka

: Den s ODS na Chlumu

Den s ODS na Chlumu

01.05. | Praha - Petřín

: Sraz na Petříně

Sraz na Petříně
Mediální výstupy

30.04. | Právo

Petr Bendl: Když jde o zájmy ČSSD, musí Evropa počkat

28.04. | Zdravotnické noviny

Milan Cabrnoch: Zdraví není zboží

27.04. | E15

Alexandr Vondra: Poškodili jsme malé členské země unie

27.04. | Profit

Oldřich Vlasák: Evropské dotace: Jednodušší cesta k úspornému bydlení

27.04. | ČT 24

Martin Barták: Interview ČT24

27.04. | Český rozhlas

Jiří Pospíšil: Dvacetiminutovka Radiožurnálu

26.04. | ČT 24

Alexandr Vondra: Otázky Václava Moravce

25.04. | MF DNES

Daniela Filipiová: Blahopřeji lidem, kteří se do Paříže dostali

25.04. | Lidové noviny

Martin Říman: Ideology střídají v ODS manažeři

25.04. | Právo

Ivan Langer: Klaus spěchem na výměnu vlády české předsednictví strašně poškodil

25.04. | Český rozhlas 6

Jan Zahradil: Diskuse lídrů pro volby do Evropského parlamentu

24.04. | Hospodářské noviny

Ivan Fuksa: Předvolební hrátky s elektřinou

24.04. | MF DNES

Ivan Langer: Příběh o justiční mafii a zneužívání policie

24.04. | Hospodářské noviny

Ivan Fuksa: Ušetříme státu obrovské peníze

24.04. | zpravy.ods.cz

Petr Štěpánek: Kraus ve střetu zájmů

zpravy

Více informací naleznete na zpravodajskén portálu Občanské demokratické strany zpravy.ods.cz

 

zpravy.ods.cz

 

Odhlášení odběru

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě Vaší registrace do systému zasílání novinek ODS na stránkách www.ods.cz. Pokud si nepřejete, abychom Vám nadále tyto novinky zasílali, klikněte prosím na tento odkaz. Budete přesměrováni na stránku, kde se můžete z databáze odhlásit.

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz