2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Premiér J.Fischer asi podlehl tlaku zájmových skupin, a proto přišel s návrhem „svých“ kandidátů na ministry, nabídl vysvětlení Hospodářským novinám nejmenovaný člen současného kabinetu. HN píší, že kandidát ODS na ministra financí T.Uvíra by řídil průběh soutěže na likvidaci starých ekologických škod, přičemž je přítelem managera J&T D.Palzera. Lidové noviny píší, že strany dnes premiérovi možná navrhnou do čela ministerstva financí náměstka E.Janotu, naMPOnáměstka M.Tlapu, zelení si prý prosadili, že na MŽPpřijde L.Miko a M.Kocáb zůstane ministrem pro lidská práva. J.Fischer řekl Právu, že si především přeje, aby jeho vláda a politické strany, které ji podporují, byly partnery.

Neříkám, že na mě někdy tlačil přímo předseda ČSSD J.Paroubek, ale různí poslanci mě přemlouvali, ať pomůžu náměstkům hejtmanů za soc. dem., já jsem v takových případech ale hodně rezistentní, říká v Týdnu o policií vyšetřovaných socialistech předseda ÚOHS M.Pecina. / Výběr kandidáta na ministra vnitra provázely podle HN v souvislosti s vyšetřováním Mostecké uhelné velké tlaky.

 Ministr dopravy P.Bendl prý míří do funkce předsedy dozorčí rady Českých drah. (Týden) Ministr průmyslu a obchodu M.Říman bude mít na starosti ekonomickou či energetickou část programu ODS pro podzimní volby, píše Respekt. Nad čím uvažuje konkrétně, ministr týdeníku neprozradil.

 Před summitem EU-Japonsko hovořili premiér M.Topolánek a jeho japonský protějšek T.Aso kromě otázek obchodní a ekonomické spolupráce také o projektu evropského pilíře protiraketové obrany. (www.vlada.cz)

Premiér M.Topolánek v ČTpotvrdil, že bude prosazovat ratifikaci Lisabonské smlouvy. Ministr vnitra I.Langer v Respektu říká, že je žádoucí dokument ratifikovat, ale kdyby k tomu nedošlo, tak důsledky by už nepřekonaly to špatné, co vyplynulo z vyslovení nedůvěry vládě. Evropský soudní dvůr není nejvyšší kompetenční soudnictví a nebude jím, dokud se na tom členské státy EU nedohodnou, řekl vicepremiér A.Vondra Lidovým novinám. Neodmítl také slova redaktora D.Kaisera, že zahraniční služba EU by v budoucnosti mohla mít i dvacet tisíc lidí, a pro takový případ naopak potvrdil, že »to riziko převálcování tu je«. Europoslankyně J.Bobošíková peskuje v Lidových novinách A.Vondru, aby prý nelhal o počtu států, které dosud Lisabonskou smlouvu neratifikovaly. Češi slíznou smetanu a na euroúředníky nezbyde, píše Euro, co se prý nezamlouvalo Evropské komisi na pořádání summitu Jižní koridor a Východní partnerství hned po sobě.

 Úkolem NERVu bude podle jejího člena M.Rusnoka udržet během ekonomické a politické krize v uvažování politiků ekonomickou racionalitu. Podle jejího člena T.Sedláčka sehraje rada v předvolebním období roli strážce státních financí. (Právo)

 Premiér M.Topolánek řekl Právu, že za největší chybu politické generace prezidenta V.Klause považoval po listopadu to, že »nebyla schopna kvůli různým svým osobním animozitám vytvořit daleko širší pravicovou formaci«. Ve volbách by podle předsedy měla ODS získat 40 procent. Když prý novináři nejsou ODS nakloněni, budou muset občanští demokraté obejít občany sami a svou politiku jim vysvětlit. »To bude moje kampaň.« Podle slov vicepremiéra A.Vondry v LN chce ODS proti možnsoti rudo-oranžové spolupráce postavit »koalici svobody«.

Ekonomickou krizi zavinili i premiér M.Topolánek a americký exprezident G.W.Bush, oznámil předseda socialistů J.Paroubek. (Právo) / »Havel a Klaus seděli před dvaceti lety v Laterně Magice a společně usilovali o svobodu, kdežto Paroubek seděl 17. listopadu někde v hospodě a nechápal, o co běží,« srovnal vicepremiér A.Vondra. (LN)

 Předností rasistických socialistů (»nácků«) podle komentátora Práva J.Fraňka je, že mají zvrhlou, ale chytlavou myšlenku.

 Arcelor Mittal uvažuje o tom, že ostravskou „Novou huť“ buď drasticky technologicky utlumí (prvovýrobu), anebo ji společně se svým polským podnikem prodá Číňanům. (Euro)

 Odborář S.Antoniv vystoupil na prvomájovém komunistickém srocení na Výstavišti.

 Prezident NKÚ F.Dohnal pokládá pronájem prostor, v nichž sídlí jeho úřad, za »dlouhodobě efektivní«. (Euro)

 Policie a MV by měly vrátit J.Hlaváčka do funkce ředitele Kriminalistického ústavu, doporu čuje J.Schneider v Euru.

 Ministr zemědělství P.Gandalovič neměl vládu nad resortem pod kontrolou, vyvozuje T.Králová v Euru z aspektů causy pozemků na Litoměřicku. Svěřuje se také, že slyšela, že exhejtman J.Šulc na severu dál vládne železnou rukou.

 Týden naznačuje, že prostějovský tenis dostává miliony ze státního díky ministrovi vnitra I.Langerovi.

 Ředitel sdružení odpadového hospodářství A.Měchura opět píše o špatnosti programu „Zelená úsporám“, tentokrát v Euru, kde varuje před dalším “Diag Humanem“ a doplácením občanů na postupy politiků SZ, jež se už asi stejně nedostane do Sněmovny...

 MF Dnes mapovala, jak europoslanci nakládají s veřejnými prostředky, a konstatuje, že nejméně sdílní jsou europoslanci levicoví a ultralevicoví.Nejpodrobnější informace poskytl občanský demokrat I.Strejček, jenž „zaměstnává“ třináct asistentů a poradců: V teamu našel místa i pro svou sestru a synovce. Kdyby se eurokomisař V. Špidla teď vrátil do Prahy do funkce MPSV, pobíral by od ČR svých 136 000 Kč měsíčně a k tomu bruselské „odchodné“ 300 000 korun, počítá „teoreticky“ Euro v článku o pohledu EK na odměny managerů. Na podzim prý možná euroúřednictvo začne sepisovat předpisy, jež by umožnily penalizovat firmy s neodpovědnou mzdovou koncepcí.

 Ministr pro místní rozvoj C.Svoboda píše v Lidových novinách, že ODS a ČSSD spolu před volbami budou ve skryté velké koalici vládnout a současně povedou předvolební střet.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz