2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Rathovský socialismus ve středních Čechách
 

S pokračující kampaní do voleb do Evropského parlamentu pokračuje i rudooranžové umlčování odpůrců ve středních Čechách.

Hejtman David Rath se už proslavil šikanou ředitelů škol, personálními čistkami na krajském úřadě či odvoláním ředitele Českého muzea výtvarných umění. Teď přichází s dalšími „těžkými kalibry“.

Před časem se hejtman Rath nechal slyšet, že odvolá ředitele pojišťoven, které dodržují zákon a udělují jeho kraji pokuty za nevybírání zdravotnických poplatků. Dnes přitvrzuje – všechny takové pojišťovny rovnou zruší, přesněji sloučí s dominantní VZP. Návrat do socialismu jako vyšitý – zde také byla na výběr jedna politická strana, jedny obchody, jedna televize… Tak proč ne teď jedna pojišťovna. Kde jsou zájmy pacientů, různé druhy onemocnění a specializace? A snad volba pacienta? Kdeže, tady žijete v rathovském socialismu.

Podle odborníků by takový zásah do struktury pojišťoven znamenal prodloužení čekacích lhůt na obtížně proveditelné zákroky a také zvýšení nákladů. S obojím má pravda David Rath zkušenosti – na léky se dnes díky slevovým kupónům a darovacím smlouvám čeká mnohonásobně déle než předtím a autobusy zdarma pro školáky také musel Rath z něčeho zaplatit, stejně jako i nehrazené zdravotnické poplatky…

Není to však vše, co hejtman právě ve svém sídle vyvádí. Rozhodl se posvítit si na některé již schválené evropské projekty a zdržuje svůj podpis (viz zde). Brání tak realizaci sociálních projektů, které mají třeba poskytovat azyl matkám s dětmi. Hejtmana to však netrápí, raději si najme v rozporu s předpisy soukromou (spřízněnou ?) firmu, která dotace zkontroluje. Získal tak dvě mouchy jednou ranou – „nevhodným“ projektům přiškrtí rozpočet a ještě zadotuje spřátelenou společnost. Inu, tak funguje rathovský socialismus.
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz