2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Dnešek se kvůli hlasovací koalici ČSSD, KSČM, Demokratické straně zelených a dvou nezařazených poslanců zapíše do dějin jako jeden z nejsmutnějších dní pro všechny vážně zdravotně postižené pacienty. Skutečná solidarita s těmi nejvíce nemocnými byla nahrazena povrchní, populistickou paralelou na solidaritu levice. Zrušením regulačních poplatků ve zdravotnictví se vrací doba dlouhého čekání na složité operace, omezení výdajů na náročnou léčbu. Těm všem totiž existence zdravotnických regulačních poplatků umožnila to, co předtím žádné vlády nedokázaly zaručit – dostupnou, neomezenou, vysoce odbornou a život zachraňující medicínskou péči. ODS rušení zdravotnických regulačních poplatků odmítá, a doufá, že Senát ČR vrátí jejich zrušení zpět do PSP ČR.

Zrušením regulačních poplatků ve zdravotnictví se kvůli KSČM, ČSSD, Demokratické straně zelených a dvou nezařazených poslanců plíživě navrací ty nejhorší nešvary z doby socialistického zdravotnictví – nedostatek financí na léčbu, dlouhé fronty, nedostatečná zdravotnická péče, nedostatek financí ve zdravotnictví a dluhy, dlouhé čekání na operace aj.

Pozitivní efekty zdravotnických regulačních poplatků mj. dokazují i výroky zdravotnických expertů:

"Loni poprvé dostali všichni pacienti s rakovinou, kteří přišli k lékaři, léčbu jako pacienti ve vyspělých zemích EU." Jiří Vorlíček (předseda České onkologické společnosti)

Vybrané pozitivní dopady zavedení zdravotnických regulačních poplatků:

  • Za první rok svého fungování přinesly regulační poplatky do českého zdravotnictví celkově 10 miliard Kč (předpokládaných 5 miliard jako dodatečné zdroje za vybrané regulační poplatky + odhadovaných 5 miliard je lépe využito na vážně nemocné).
  • Návštěvy ambulantních specialistů poklesly o více než 15 %
  • Výdaje na léky v onkologii vzrostly o 1,3 mld. Kč.
  • Počet pojištěnců léčených v centrech určených pro nemocné s nádorovým onemocněním, roztroušenou sklerózou a dalšími vážnými nemocemi meziročně stoupnul o 40 %.
  • Zdravotní pojišťovny nasmlouvaly o 10 % náhrad kyčelních kloubů více a v regionech, kde čekací doby byly nejdelší – např. v severních Čechách – to bylo dokonce 50 %. Tím se samozřejmě zásadně snížily čekací doby.
  • Zdravotní pojišťovny zvýšily úhrady psychiatrickým léčebnám o 13 %.
  • Ušetřené finanční prostředky umožňují investovat do preventivních programů v rámci primární péče a také financovat rozsáhlé screeningové preventivní programy, jako je prevence nádorů kolorekta, nádoru prsu, děložního čípku, ale také screening dědičných vrozených vad.
  • Zvýšil se komfort v ordinacích, čekárny nejsou tak plné a lékaři mají na své pacienty více času.

Bližší informace o pozitivních dopadech zavedení zdravotnických regulačních poplatků naleznete ZDE (PDF)

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz