2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


  • Podle »nejpravděpodobnější policejní verze« dostali čeští politici za prosazení nákupu stíhaček Gripen čtyři sta až set set milionů korun, píše Respekt s tím, že policie dodnes prověřuje, odkud, kam a komu peníze přes různá nastrčená konta protekly. Exministr J.Kavan, expremiér M.Zeman a další protagonisté nákupu »mohou být« v dohledné době obviněni.
  • Aby si na svůj nový byt v pražských Stodůlkách za sedm milionů korun našetřil pět milionů, jak tvrdí, musel by si místopředseda ČSSD B.Sobotka dávat stranou každý měsíc 35 tisíc, spočítal časopis TÝDEN.
  • Za své »vtírání« se ruskému premiéru V.Putinovi musí předseda ČSSD J.Paroubek oprávněně počítat s opakováním vaječných kanonád, komentuje jeho moskevskou misi J.Plesl v Lidových novinách. B.Doležal tamtéž píše: »To, co nám kvůli nezodpovědné politice lidí jako Paroubek hrozí, je, že se znovu dostaneme do oblasti mocenského vlivu Ruska /.../V příštích volbách půjde tedy o hodně.« J.Leschtina v Hospodářských novinách: »Tohle moskevské dostaveníčko by ale voliči neměli přehlédnout. Stojí za pozornost, že se Putin (jakéhosi) šéfaČSSD vůbec uvolil přijmout.Autoritativní vládce usilující o obnovení vlivu Ruska ve střední Evropě tím dal přímočaře najevo, koho by rád viděl jako vítěze českých voleb.«
  • Novináři obsáhle spekulují, zda prezident V.Klaus a expremiér M.Zeman založí nové politické strany, jak naznačují.
  • Předsedovi ODS M.Topolánkovi »se ani trochu nelíbí«, jak pražská organizace sestavila kandidátku pro sněmovní volby, prozradil Hospodářskýmnovinám jakýsi čelný představitel pražských občanských demokratů. Je na ní prý příliš spojenců exmístopředsedy strany a primátora P.Béma.
  • Počet obětí záplav na severní Moravě stoupl na třináct, povodně postihly o víkendu i jižní Čechy. Varování hydrometeorologů před přívalovými dešti platí až do středy. Na kontech pomoci postiženým je devět milionů korun. V Praze byla postavena protipovodňová hrazení. Celkové škody jsou odhadovány v řádu miliard korun
  • »ČEZ má politiku, že se soustředí na dvě velké strany a mezi nimi svou podporu spravedlivě rozděluje, a tudíž má vládu i opozici doma,« řekl Právu prepředseda TOP 09 K.Schwarzenberg.
  • Prezident NKÚ F.Dohnal podal trestní oznámení pro pomluvu na pět poslanců kontrolního výboru a dva novináře z MF Dnes a TÝDNE.
  • Asi 20 levicových extremistů protestovalo ve Světlé nad Sázavou proti věznění někdejší komunistické prokurátorky L.Brožové-Polednové, na vlajkách nechyběly srp a kladivo. (ČTK)
  • Demokratická strana zelených organizuje protesty proti státním maturitám, rozepisují se Lidové noviny a komentují, že za hnutím Green Revolution vykukuje Lidový dům.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz