2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


  • Ministr zahraničí J.Kohout řekl, že je poněkud zahořklý ze způsobu, jakým Kanada - i jako partner ČR v NATO - zavedla vízovou povinnost pro naše turisty a informovala o tom Prahu. Telefonicky. Vláda problém projedná dnes. (HN)
     
  • »Velká vládní čistka« - nadepisují Lidové noviny zprávu dne: Ministři už odvolali sedm svých náměstků a chystají se na další, může jít o Z.Zajíčka či J.Salivara z MV a P.Staňka s resortu spravedlnosti.
     
  •  ČSSD nedokázala ani v dobrých časech dát rodinám s dětmi, pensistům a nemocným takové jistoty a služby, jako ODS v době ekonomického útlumu, rozebírá předseda občanských emokratů M.Topolánek v Právu.Předvolební sliby v sociální oblasti jsou klíčové, píší Hospodářské noviny: Místopředseda ODS P.Nečas hodně opíše pensijní reformu z toho, co vláda schválila v únoru, obdobně i „prorodinný balíček“. / V MF Dnes P.Nečas vyvrací sugesce ČSSD o „protilidové a asociální politice“ své strany. 
     
  • Předseda sněmovní frakce ODS P.Tluchoř řekl, že mu vadí, že na volitelných místech pražské kandidátky nejsou lidé, kteří odvedli kus práce, jako třeba M.Benda a Z.Novotný. »Nepamatuji, že by kdy vedení ODS dodatečně instalovalo kandidáty na volitelná místa,« říká před dnešní schůzí Výkonné rady poslanec B.Šťastný. MF Dnes naznačuje, že primátor P.Bém by mohl kandidátku opustit ještě před volbami, kdyby se ukázalo, že podnikatel R.Janoušek má ve Švýcarsku opravdu právní problém. ÚOKFK prošetřuje audity, které si objednal pražský Dopravní podnik, informuje Právo. Jinde píše, že dopraváci v metropoli by mohli stávkovat. 
     
  • M.Topolánek jako premiér počátkem roku hovořil mezi čtyřma očima s ruským premiérem V.Putinem pět a půl hodiny, napsal předseda ČSSD J.Paroubek v reakci na negativní komentáře na téma své poslední návtěvy v Kremlu: »Ptám se, zda je pravda, že při tomto jednání nabídl ruské straně prodej Českých aerolinií Aeroflotu?« Exministru L.Dobrévskému pak socialista vzkázal, že je jeho »morální povinností« se někde schovat poté, co »vylezl z nějakého politického hrobu a odvažuje se mě kritizovat«. (http://www.cssd.cz/s14983/tiskove-zpravy/a23874.html
     
  • Europoslanec J.Zahradil si přeje působit v čele výboru Evropského parlamentu pro Turecko. (LN) 
     
  • Strana zelených chce »za každou cenu« přimět k rezignaci členy Rady ČT, aby se zastavila volba generálního ředitele televize, protože je prý nelegitimní. Systém výběru členů mediálních chce strana změnit, píší LN. Podle komentátora Kaisera patří vývoj kolem Kavčích hor do série postupné »glajchšaltizace« státní právy.
     
  • Středočeský kraj připravil podmínky pro výběr projekčních kanceláří na stavební zakázky tak, že dokumentaci vybralo 21 firem, ale nabídku podali dva, Sudop a Pragoprojekt. »Je to šité na míru pro připravené firmy. Bylo nám řečeno, že se ani nemáme hlásit,« řekl nejmenovaný majitel větší projekční společnosti. (MF Dnes) 
     
  • Kdyby se dodržel původní rozpočet stavby dnes otevíraného justičního areálu v Brně, mohlo mít miniterstvo spravedlnosti přes miliardu korun, které by mohlo použít třeba na nové věznice. (Lidové noviny) 
     
  • Hospodářské noviny se obrátily na některé z třicítky říčanských soc. dem., kteří do buňky přišli krátce po F.Bušinovi a pak ho poslali jako delegáta na okresní konferenci Prahy-východ, a zjistily, že oslovení se na něj vůbec nepamatují. 
     
  • Člen Rady pro vědu a výzkum M.Jahn prosazuje šrotovné pro předimenzovaný autoprůmysl a o základním výzkumu tvrdí, že v posledních letech byl podporován nadstandardně, všímá si ředitel Fyzikálního institutu J.Řídký v Lidových novinách. 
     
  • J.Krákora, jenž je poslancem od r. 2002, se až nyní dozvěděl, kolik peněz schvaluje Sněmovna v plánu VZP na odměny členů svých statutárních orgánů, poslanců, a chce to změnit, prý jde o moc peněz. (HN) Čím přispívá senátor T.Julínek jako člen dozorčí rady ČEPS k jejímu hladkému chodu? ptá se J.Leschtina v HN. Pan J.Velebný se - také v HN - diví, za co bere poslanec O.Vojíř tři sta tisíc od ČD Cargo, když jeho kolega ve stejné funkci v ČD nedostává nic.
     
  • M.Zvěřina v Lidových novinách ostře kritizuje ministra M.Kocába za jeho přístup k dotažení plánu odkoupit žalovský rekreační areál.
     
  • Radnice Prahy 1 u Truhlářské 11 umístí videokameru a možná poblíž zřídí služebnu stážníků.(ČTK)
     
  • Na listině Dělnické strany bude do Sněmovny kandiovat několik bývalých republikánů od dra Sládka, z čehož Lidové noviny vyvodily, že extremisté posilují.
     
  • »Po vstupu České republiky do EU vyvstává úkol zachovat národní identitu v kontextu Evropy a zároveň potřeba začlenit národní kulturu do dalšího rozvoje a budování moderní identity evropské,« konstatuje vládou včera schválený Program aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity na léta 2011-15. (http://tinyurl.com/myrhvf)  Loni v prosinci schválená příslušná meziresortní koncepce upozornila: »V rovině morální a etické je významným úkolem, spjatým s oblastí výchovy, čelit nebezpečí, že se národní identita stane odrazovým můstkem pro stereotypní předsudky a pro dehonestaci jiných identit a kultur. Pozitivně vyjádřeno, kulturní identitu je třeba rozvíjet jako otevřenou vzájemnému obohacování.«
    (http://tinyurl.com/lxuwyt
     
  • Vláda by neměla připravovat rozpočet škrtáním výdajů po jednotkách miliard, ale po rovnou celých desítkách, radí v HN makléř M.Řehořek: Státní pokladna a nový monitorovací systém pro dotace z EU, pryč s nimi.
     

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz