2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Program psaný s občany zaznamenal po jednom dni nečekaný zájem. Za 24 hodin od zveřejnění výzvy k zapojení lidí do programu ODS přišlo 1000 vyplněných dotazníků. Nejčastější připomínky se týkají pracovních míst v souvislosti se současnou hospodářskou krizí.

"Podpora v nezaměstnanosti je relativně nízká, když přijde o práci člověk, který bral 30 tisíc měsíčně, musí najednou fungovat za poloviční nebo ještě menší peníze. Navrhoval bych možnost zvýšení příspěvku v nezaměstnanosti s tím, že by byl formou půjčky," napsal například Jan B. k tématu řešení pro boj s krizí.

Kromě řešení krize se lidé také zabývají ve svých připomínkách například řešením školného na vysokých školách, postavením matek na pracovním trhu, penzijní reformou, autorskými právy a podmínkami pro podnikání.

"Je vidět, že občany zajímá program ODS a chtějí ho psát společně s námi. Vyplněné dotazníky i dosavadní setkání s lidmi jasně ukazují, že hlavním tématem těchto voleb bude řešení hospodářské krize," říká 1. místopředseda ODS David Vodrážka.

Kromě věcných připomínek lidí přišly i kritické ohlasy. I přesto, že vláda pod vedením ODS měla jako jednu z priorit odbourávání byrokracie v podnikání, napsal nám např. Petr M., že je stále velkou bariérou nepřehledná daňová soustava a složitá administrativa. Z vtipných nápadů například navrhuje Zdeněk S. "prosazení zákona o zákazu Jiřího Paroubka."

ODS včera vyzvala občany ke spolupráci na jejím programu. Dotazník pro připomínky veřejnosti s dvanácti okruhy je k dispozici až do 21. srpna na stránkáchwww.ods.cz/program. Konečná verze programu bude zveřejněna poslední srpnový den.

 


 

Příloha – výběr z připomínek občanů:
Jakým opatřením by se dala zlepšit situace pacienta ve zdravotnictví?

Motivací pacientů, kteří se o své zdraví starají aktivní přístupem k životu (pravidelný sport, životospráva) ocenění pravidelných dárců krve ocenění osob, které volný čas věnují mládeži … (Blanka K.)

Vytvořit nezávislý orgán, v němž budou zastoupeni nelékaři, veřejnost a odborníci nezávislí příjmově či osobními vazbami na zdravotnictví, který by řešil stížnosti na pochybení lékařů (nikoliv ruka ruku myje v rámci lékařské komory či MZdr), Jan P.

Jak byste zlepšil/a postavení matek na trhu práce?

Podstatným rozšířením možností zajistit si péči o děti - ve školkách, hlídáním (spíš přes agentury než sousedkami - sousedskost je rys 19. století, ne společnosti velkých měst). No a pak je tady finanční dostupnost - třeba univerzity, kde je hlídání dětí pro vědkyně i studentky hodně palčivé zatím nepodnikají žádné kroky, protože je to pro ně nevýhodné. Tak si odjedu do zahraničí a objevím "baby friendly Uni", a už se do ČR nebudu raději ani vracet :-) (Veronika H.)

Jak nejlépe bojovat s krizí – vyšší/nižší podporou v nezaměstnanosti nebo prodloužením/zkrácením doby pobírání podpor?

Podpora v nezaměstnanosti je relatovně nízká, když přijde o práci člověk, který bral 30 tisíc měsíčně, což není vyjímka, musí najednou fungovat za poloviční nebo ještě menší peníze. Navrhoval bych možnost zvýšení příspěvku v nezaměstnanosti s tím, že by byl formou půjčky. Takový člověk, až se vrátí do práce, jí snadno splatí. Bral by tedy třeba 20 tisíc podpory místo 13, byl by na podpoře 6 měsíců a pak by 2 roky splácel to, co mu stát dal navíc. Nemusel by řešit problémy s bydlením (protože má hypotéku 15 tis. měsíčně) a je u něj velmi vysoká šance, že to později splatí. (Jan B.)

Jakým způsobem byste do budoucna zajistil/a peníze pro vysoké školy?

Efektivita. Částečné školné, například vrácené po úspěšném absolvování např 3 let (eliminují se tím věční studenti kteří studují od 18ti do 26ti bez jakéhokoliv ukončení). Doufám že bude mít vláda odvahu takové řešení prosadit (František K.)
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz