2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


  • Ministr C.Svoboda řekl Lidovým novinám, že chce usilovat o místo předsedy KDU-ČSU, které chce vdechnout nový elán. Stranu charakterizuje jako konservativní v otázce odporu proti antikultuře smrti morálních liberálů a současně říká, že inspiraci vidí v tom, co B.Obama udělal s Američany. Redaktor M.Zvěřina v komentáři zdůrazňuje, že C.Svoboda kromě jiného nesplňuje podmínku neokoukanosti, a poznamenává, že ví(!), že B.Obama je křesťan.
    Cyril Barack Obama: staronový spasitel lidovců?
  • České předsednictví podporuje boj proti daňovým rájům a Lucembursko má naši podporu, konstatoval po setkání se svým lucemburským protějškem J.-C. Junckerem premiér M.Topolánek, jenž podle Lidových novin prý srovnal zpovědní tajemství s bankovním.
  • Z KRAKATICE se za ministrování F.Bublana na vnitru ztratilo až 7 000 stránek, které mohou být kdekoliv, píší Hospodářské noviny. Vedoucí marketingu ČSSD P.Dimun deníku vysvětlil, že kontakt s expolicistou K.Tichým zprostředkovává proto, že je jeho přítel. Jinak prý s ČSSD nemá dotyčný nic společného.
  • Bezpečnostní výbor Sněmovny podpořil návrh ministra vnitra Ivana Langera vytvořit vyšetřovací komisi pro KRAKATICI. Podle redaktora Roberta Maleckého výbor také navrhl umožnit vyslechnutí expolicisty Karla Tichého ve výboru. Kdo to navrhl, novinář výslovně neupřesnil, nepřímo vyplynulo, že výbor. Poslanec Jeroným Tejc tuto možnost přivítal: Vyslechnut
    by mohl být během několika týdnů. Podle svého právníka Zbyňka Čermáka má radost i Karel Tichý. Předseda výboru František Bublan vyložil, že Ivan Langer ustavení komise navrhl proto, aby cosi oddálil, neboť komise bude pracovat dlouho a nemusí dospět ani k žádnému závěru. Podle redaktorky Ziny Plchové opozici ve výboru ministr překvapil i návrhem zprostit mlčelivosti i další osoby, které
    se s KRAKATICÍ setkaly: Stanislava Grosse, Františka Bublana, Ivana Langera, Jiřího Koláře, Jiřího Houbu, Miroslava Borníka, Zdeňka Pelce, Dušana Brunclíka, Jaroslava Macháně, Jiřího Pálku, Milana Šišku, Josefa Holuba, Libora Vrbu, Roberta Šlachtu, Oldřicha Koppa, Milana Dvořáka, Jiřího Nováka a Josefa Švece. Podle Ivana Langera je jen tohle cestou,
    jak zbavit případ mýtu a zjistit, jak vyšetřování probíhalo a zda do něj někdo nezasahoval. Výbor však osoby, které ministr navrhl zprostit mlčelivosti, zatím slyšet podle redaktorky nechce,možná promluví před zmíněnou komisí, vznikne-li.
  • Prezident V.Klaus v rozhovoru pro TV Nova označil chomutovskou primátorku za ženu na svém místě.
  • Zemědělci nechtějí čekat, až se v r. 2013 srovnají dotace pro staré a nové členy EU, a proto vyšli demonstrovat do pražských ulic. Chovatelé začnou vybíjet kravky, pokud současné poměry potrvají půl roku, řekl Primě prezident AK Jan Veleba. Na mysli asi měl nízké výkupní ceny mléka. Ministr zemědělství Petr Gandalovič přišel na Těšnově mezi tisíce bouřících demonstrantů, jimž řekl, že vyjednané
    podmínky nelze změnit: »Tuto demonstraci jste tady měli mít - bohužel - před pěti lety. My s nimi tady budeme žít, dokud budou platit.« Prostřih ukázal nahněvaného zemědělce, jenž křičel: Hanba! Kolaborant! (Tento muž se svými sprosťárnami se blýskl i před diváky TV Nova.)
    Eurokomisařka Mariann Fischer-Boelová zemědělcům řekla, že s nimi může jednat, ale dotace nezmění, nicméně je prý třeba jednat o změnách po r. 2013.
    Škoda, zemědělcům se mělo důrazněji připomenout, že brečí nad svým málo dotovaným rozlitým mlékem sice hezky, ale na špatném hrobě. I jejich hlasy zvolení socialisté vyjednávali podmínky přistoupení k EU!
  • Generální tajemník NATO Jaap de Hoop Scheffer přijel do Prahy blahopřát k desátinám členství a jednat o nutnosti posílit jednotky v Afghánistánu, o vztazích Aliance s Ruskem a o jejím rozšíření na východ. Generální tajemník na konferenci v Praze vyjádřil názor, že vstupem středo- a východoevropské trojky do NATO »definitivně« skončila studená válka a že »spravedlnost zvítězila nad minulostí - potvrdilo se, že všechny evropské země mohou svobodně určit svůj osud«, šlo prý o »velký krok k sjednocení Evropy«. Sám si prý mnoho let v době existence Říše zla nemyslel, že by východoevropské státy měly být v NATO. Podle prezidenta Václava Klause je důležité, že NATO není jen bezpečnostní pakt: »Tento zvláštní vztah partnerství demokratických států z obou stran Atlantiku je založen nejen na společném politickém zájmu, ale také na sdílených hodnotách, které jsou členské státy připraveny bránit.« Podle polského prezidenta Lecha Kazcyńského je Aliance jediným opravdovým „exportérem“ stability a bezpečnosti: »Členství je největším úspěchem Polska v uplynulých dvaceti letech. Jsem šťastný, že slavíme už desáté výročí. Předpokládám, že to nebude pouze politický pakt, ale vojenský a že se bude rozšiřovat.«Podle maďarského expremiéra Viktora Orbána je členství v NATO jediným kolektivním rozhodnutím, kterého Maďaři nelitovali: »Hodnotíme ho pozitivně, Maďaři si uvědomují, že žijí v ohrožení, jsou proto rádi, že existuje vojenské uskupení, které jim dává pocit bezpečí před všemožnými hrozbami.«
  • V Senátu byla otevřena výstava k šedesátinám NATO. Podle ředitele Vojenského historického ústavu Aleše Knížka byla obranná role NATO vůči útočné Varšavské smlouvě dominantní. Podle předsedy Senátu Přemysla Sobotky výstava také připomíná bolševickou propagandu.
     

 

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz