2024

úterý 19. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,

minulý týden jsme schválili státní rozpočet pro rok 2022 s plánovaným deficitem 280 miliard. Částka je o 100 miliard nižší, než plánovala minulá vláda. V rámci pozměňovacích návrhů jsme také přijali konkrétní opatření na pomoc Ukrajině a na vybavení Armády ČR.

Poslanci také schválili lex Ukrajina, tedy vládní návrhy, které v České republice pomohou Ukrajincům prchajícím před válkou. Opatření usnadní Ukrajincům integraci, přístup ke zdravotní péči a zapojení do práce. Vláda také zareagovala na zdražování pohonných hmot a přijala opatření, díky kterým poklesne jejich cena a uleví tak občanům, drobným podnikatelům a firmám.

Petr Fiala se v Londýně setkal s britským premiérem Borisem Johnsonem. Shodli se na potřebě další pomoci Ukrajině a tvrdém postupu vůči Rusku. Dalšími probíranými tématy byly česko-britské vztahy, vojenská spolupráce a evropské předsednictví. Petr Fiala závěrem pozval Borise Johnsona do Prahy.

Druhá zahraniční cesta, kterou Petr Fiala podnikl, se odehrála ve Versailles, kde se konalo neformální jednání Evropské rady. Jednání se týkala evropské bezpečnosti, energetiky a společného postupu vůči Rusku kvůli jeho agresi na Ukrajině.

Petr Fiala také jednal s hejtmany, s nimiž probíral, jak řešit situaci lidí, kteří prchají před ruskou agresí. Hejtmani s Fialou řešili jejich zkušenosti a hledali způsoby, jak nadále efektivně postupovat. Petr Fiala také hovořil s prezidentem Zelenským, kterého ujistil, že Česká republika je nadále připravena Ukrajině pomáhat. 

Na závěr si nenechte ujít projev Petra Fialy z konference Naše bezpečnost není samozřejmost. Petr Fiala zdůraznil, že je důležité i nadále tvrdě sankcionovat Rusko a pomáhat Ukrajině – ať už dodáním zbraní či přijetím dětí a žen prchajících před válkou.

Za pozornost stojí také Partie na CNN Prima News, kde vystoupil Petr Fiala. Hovořil o cenách pohonných hmot, ruské agresi na Ukrajině a uprchlické vlně, které čelíme. Zároveň zdůraznil důležitost členství České republiky v Severoatlantické alianci, jejíž součástí jsme již 23 let.

V Otázkách Václava Moravce vystoupila Jana Černochová, která hovořila o další pomoci Ukrajině a zároveň vyzvala OSN k větší aktivitě při řešení konfliktu. Hostem druhé části Otázek byl Marek Benda. Tématy byly ekonomická situace a zdražování.  

Co ještě stojí za pozornost?

Zbyněk Stanjura: ČRo: Jsme ve válce. Ekonomické dopady přijdou a na kompenzace pro všechny nebude
Jan Skopeček: Události, komentáře: Nový rozpočet je odpovědnější
Evžen Tošenovský: ČRo Plus: Na Green Deal teď není čas. Využijme obnovitelné i uhelné zdroje
Martin Kupka: Události, komentáře: Vláda se rozhodla zrušit silniční daň a povinné přimíchávání biosložky do nafty
Martin Baxa: Padla poslední omezení na kulturní aktivity

 

ODS v EU: Boj proti dezinformacím nesmí ohrožovat svobodu projevu a vyjadřování

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz