2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Událost týdne: 

Dne 2. července schválila vláda zrušení třicetikorunových poplatků v ambulancích a lékárnách od ledna příštího roku. Zůstane jen poplatek 90 korun na pohotovosti. Ministerstvo zdravotnictví potvrdilo, že výpadek příjmů z poplatků kompenzuje ambulancím a lékárnám z navýšených odvodů státu, nebudou tedy dnešním rozhodnutím kabinetu nijak poškozeny. Zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví, mimo platby za pohotovost, má koaliční vláda v programovém prohlášení. Stokorunové platby v nemocnicích zrušil od letošního ledna Ústavní soud s tím, že pro řadu občanů činí nemocniční péči nedostupnou. Proti platbě 60 korun v nemocnicích soud nic nenamítal, koalice se ale rozhodla ji neobnovovat. 
 
1. července potvrdil krajský soud v Brně pokutu 250 000 korun, kterou Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil Městskému úřadu v Praze 6 za tendr na odstraňování graffiti. Radnice uzavřela smlouvu s uchazečem, který nesplnil podmínky. V roce 2010 zadala radnice Prahy 6 společnosti Bartoň a Partner zakázku za více než 27,7 milionu korun. Společnost ale nedoložila v plném rozsahu požadovanou praxi. Měla být proto z tendru vyloučena. 
 
2. července oznámila Zuzana Roithová, že nechce kandidovat na eurokomisařku. Místo sebe nabízí zkušeného bruselského úředníka Petra Blížkovského, který deset let působí jako ředitel pro ekonomickou a regionální politiku na Generálním sekretariátu Rady EU. Podle šéfa lidovců Pavla Bělobrádka to není stranický nominant KDU-ČSL. 
 
3. července vydalo Centrum veřejného mínění (CVVM) průzkum týkající se vztahu občanů České republiky k volební kampani do Evropského parlamentu. Celkově se 55 % dotázaných o volební kampaň vůbec nezajímalo, 35 % se o kampaň zajímalo velmi okrajově. Větší zájem o kampaň uvedlo 9 % dotázaných. Celkem 52 % dotázaných pak volební kampaň vůbec nezaznamenalo. Nejvíce lidi oslovila kampaň hnutí ANO 2011 (29 %) a ČSSD (17 %), naopak z parlamentních stran nejméně lidi oslovila kampaň Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury a KDU-ČSL (shodně 3 %). Průzkum se uskutečnil ve dnech 2.–9. června 2014 a zúčastnilo se ho 1 049 respondentů. Zdroj: http://cvvm.soc.cas.cz/ 
 
3. července přicestoval do České republiky bavorský předseda vlády Horst Seehofer. Bavorský premiér se sešel s předsedou vlády České republiky Bohuslavem Sobotkou. Seehofer řekl, že Bavorsko ještě tento rok v Praze otevře své zastoupení. Podle Sobotky pomůže bavorské zastoupení posílit vztahy mezi oběma sousedními zeměmi, které byly dlouhá léta napjaté kvůli rozdílným pohledům na minulost, a zlepšit spolupráci institucí z obou stran hranice. 
 
Telegraficky: 
 Dne 30. června skončila zákonodárcům lhůta na to, aby předložili oznámení o vedlejších příjmech a darech za loňský rok, 
 dne 3. července zahájila ČSSD vnitrostranické referendum – tématy jsou kumulace funkcí, volební zastoupení žen a možnost rozšíření okruhu lidí, kteří kandidáty do voleb vybírají. 
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz