2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


JABLONEC NAD NISOU

Zastupitelstvo v Jablonci nad Nisou bude pro veřejnost otevřenější a také dostupnější. Zasedání, která dosud začínala v devět ráno, se přesunou až na 12.30.
Nově bude jednání přenášet webová kamera, a zájemci ho tak budou moci on-line sledovat na webových stránkách města. Oba návrhy zastupitelé schválili.
Jablonec byl jediným velkým městem v Libereckém kraji, které dosud videopřenos z jednání zastupitelstva nemělo. Z jednání zastupitelů se pořizoval jen zvukový záznam. „Od ledna už bude mít i Jablonec videopřenos s tím, že občané budou moci pak vyhledávat i v archivu videozáznamů,“ řekl tajemník magistrátu Marek Řeháček. I když má sál zastupitelstva dost špatnou akustiku, pro přenos to podle Řeháčka problém nebude. „Přenos půjde přímo z mikrofonů,“ uvedl. Magistrát také zvažuje, že by se do přenosu prostřihávaly i výsledky hlasování. „Aby občan, který bude ten záznam sledovat, viděl nejen, kdo na zastupitelstvu vystupuje a co říká, ale také, jak dopadla jednotlivá hlasování po jménech,“ řekl tajemník. V takovém případě už ale podle Řeháčka mohou náklady na přenosy stoupnout až na pětinásobek.
Zveřejnění jednání zastupitelstva není jediným krokem k větší transparentnosti jablonecké radnice. Nejpozději od Nového roku bude mít město i transparentní bankovní účty podobně, jako je má třeba Liberecký kraj.

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz