2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Událost týdne:

Dne 11. prosince začal v Praze summit středoevropských prezidentů o dopravě. Prezident České republiky Miloš Zeman na Pražském hradě přivítal prezidenty ze Slovenska, Polska, Maďarska, Slovinska a Rakouska, kteří se v Praze sešli ke dvoudennímu summitu o rozvoji dopravní infrastruktury ve střední Evropě. Prezidenti dále slavnostně otevřeli výstavu o projektu kanálu Dunaj-Odra-Labe. Celý program pak zakončila společná večeře. Prezident Miloš Zeman řekl, že prezidenti zemí visegrádské čtyřky, Rakouska a Slovinska podporují vytvoření evropského investičního fondu na podporu dopravní infrastruktury.

8. prosince rozhodla vláda o rozšíření pravomocí veřejného ochránce práv, ombudsmana. Nově se bude moci obracet na Ústavní soud s žádostí na zrušení sporných zákonů či jejich částí. Bude také moct podávat veřejné žaloby kvůli diskriminaci. Změnu zákona navrhl ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD). Vláda také schválila platové tarify pracovníkům ve zdravotnictví a v sociální oblasti. Od ledna 2015 si polepší o pět, respektive o čtyři procenta.

9. prosince informovala média, že státní zástupce zastavil stíhání bývalého poslance ČSSD Vlastimila Aubrechta, který čelil obvinění z přijetí několikamilionového úplatku v souvislosti s rozšířením průmyslové zóny Joseph na Mostecku.

10. prosince jmenoval prezident Miloš Zeman na Pražském hradě ústavním soudcem advokáta Davida Uhlíře. Ústavní soud tak má opět všech 15 členů. Dosavadní místopředseda České advokátní komory ve funkci nahradil soudkyni Ivanu Janů. Její mandát skončil v polovině září.

11. prosince oznámil hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD), že odejde z čela kraje k 11. Únoru 2015. Novotný zůstane dále poslancem. Kdo ho ve funkci hejtmana nahradí, zatím není jasné.

11. prosince se stal předsedou pražské ČSSD ředitel Fakultní nemocnice v Motole Miloslav Ludvík, který z celkového počtu 156 delegátů dostal 136 hlasů. Ludvík byl do stranické funkce zvolen poprvé. Pražští sociální demokraté vybrali rovněž svého kandidáta na předsedu celorepublikové ČSSD, stal se jím současný předseda Bohuslav Sobotka. Předsedu bude strana volit v březnu příštího roku.

12. prosince uvedla média, že vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) rozdala na konci roku na odměnách mezi své úředníky víc než 229 milionů korun. Odměny na ministerstvech jsou tak o 35 milionů větší než loni za vlády tehdejšího premiéra Jiřího Rusnoka.

12. prosince vydal Český statistický úřad zprávu o aktuálním stavu obyvatelstva v zemi. Obyvatel České republiky za tři čtvrtletí letošního roku po loňském úbytku přibylo o zhruba 16 100 na 10,529 milionu. Pomohl opět hlavně nárůst počtu přistěhovalců z ciziny, ale také dále stoupající množství narozených.

13. prosince zrušila ČSSD svou místní buňku v Duchcově, která uzavřela koalici mimo jiné s extremistickou Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS).

Telegraficky:

 Dne 8. prosince jmenovala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová náměstka sekce evropských programů, stal se jím Zdeněk Semorád

 dne 9. prosince nedoporučil imunitní výbor Senátu vydat senátora ODS Milana Pešáka k trestnímu stíhání.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz