2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Událost týdne:

Dne 14. ledna vrátil Senát Poslanecké sněmovně s pozměňovacím návrhem novelu zákona o veřejných zakázkách, která má za cíl především zjednodušit jejich zadávání. Současný zákon umožňuje zadat zakázku v jednacím řízení bez uveřejnění stejnému dodavateli v případě, že celkový rozsah dodatečných stavebních víceprací nebo služeb nepřekročí 20 procent ceny původní zakázky. Podle Senátu by se tento limit mohl zvýšit až na 30 procent. Senátoři také chtějí zachovat část zákonného opatření Senátu z roku 2013, které se týká členství v hodnotících komisích a povinnosti předkládat oponentní vyjádření. Vláda chtěla v novele část těchto ustanovení zrušit. Poslanecká sněmovna může senátní návrh schválit prostou většinou přítomných poslanců nebo většinou 101 poslance potvrdit původní návrh.
 
12. ledna navštívil prezident Miloš Zeman Pardubický kraj. Prezident se v Pardubicích setkal s krajskými zastupiteli a starosty obcí. Návštěvu prezidenta doprovázeli asi tři desítky pískajících demonstrantů se symbolickými červenými kartami. Podle organizátora protestu, pardubického politika Jana Němce (TOP 09), se prezident vyhýbá setkání s lidmi v Pardubicích a “schovává se“ v sokolovnách v menších městech.
13. ledna řekla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová (ANO 2011), že Hlavní město Praha přidá z rozpočtu peníze městským částem. Dotace města se letos zvedne z 2 400 na 2 500 korun na jednoho obyvatele. Na navýšení se domluvili radní hlavního města na pondělním výjezdním zasedání, kde projednávali rozpočet
na letošní rok.
14. ledna vypověděla ČSSD ve Frýdku-Místku koaliční smlouvu s ANO 2011. Dospěla k závěru, že hnutí ANO nejde o blaho občanů, ale jen některých jeho členů. Poslední skutečností, jež vedla k tomuto kroku, bylo podle sociálních demokratů jednání jednoho radního za ANO 2011, který podle nich pozměnil smlouvu a následně se ji pokusil vyměnit za originální dokument.
15. ledna zveřejnila agentura Median exkluzivní průzkum týkající se názoru na přijímání uprchlíků z islámských zemí. Podle 87 % dotázaných by Česká republika uprchlíky z islámských zemí přijímat měla, 12 % si myslí opak. Celkově 53 % dotázaných si myslí, že po teroristických útocích v Paříži vzrostlo riziku útoku také v České republice.
17. ledna oznámil starosta Prahy 4 Petr Štěpánek, že se bude na nadcházejícím sjezdu Strany zelených (SZ) ucházet o místo předsedy strany. Jeho protikandidátkou bude první místopředsedkyně zelených Jana Drápalová, která vede stranu po loňské rezignaci předsedy Ondřeje Lišky.
 
Telegraficky:
 Dne 12. ledna se začal Ústavní soud zabývat volbami do Senátu na Praze 10 – podnět podala před Vánoci TOP 09,
 dne 12. ledna se začal Obvodní soud pro Prahu 2 zabývat žalobu exposlance za ODS Ivana Fuksy, jenž po státu požaduje čtyřmilionové odškodné za trestní stíhání v kauze takzvaných trafik,
 dne 16. ledna odvolalo zastupitelstvo města Žatec celou radu města i se starostou Alešem Jelínkem, novou starostkou se stala Zdeňka Hamousová,
 dne 16. ledna demonstrovalo před Pražským hradem zhruba šest stovek lidí proti Islámu.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz