2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Událost týdne:

Dne 20. dubna oznámil primátor Karlových Varů Petr Kulhánek, že ve městě se rozpadla dosavadní koalice Karlovarské občanské alternativy (KOA), ANO 2011 a Karlovaráků. Zástupci ANO a Karlovaráci smlouvu vypověděli kvůli setrvání radní Ivany Hejnové, vyloučené z hnutí. KOA chtěla Hejnovou nechat v radě jako nezařazenou. Hejnovou vyloučilo ANO 2011 v lednu. Údajně porušila stanovy a morální kodex hnutí. Podle Hejnové bylo ale její vyloučení důsledkem nedemokratického rozhodování v místní organizaci hnutí ANO 2011. Karlovarská koalice vznikla po volbách, ve kterých zvítězila KOA. Ta si tak udržela primátora. Místo dosavadních pravicových stran ale vytvořila koalici s ANO 2011 a nezávislým hnutím Karlovaráci. Ve 35 členném zastupitelstvu má KOA devět křesel, ANO 2011 mělo před vyloučením Hejnové šest. Další koaliční Karlovaráci mají pět zastupitelů. V radě zatím měla KOA čtyři místa, tři ANO 2011 (včetně Hejnové) a dva Karlovaráci.

20. dubna podepsali ministři životního prostředí České republiky a Polska dohodu o spolupráci v oblasti vodního hospodářství podél hranic. Při příležitosti česko-polských mezivládních konzultací v Praze ji stvrdili ministři Maciej Grabowski a Richard Brabec (ANO 2011), podle něhož dohoda zrychlí společnou reakci při povodních nebo znečištění vodních toků. Ministři jednali také o výkupu kovů či ochraně ovzduší v Moravskoslezském kraji a polském Slezsku.

21. dubna řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), že osobně považuje chystanou jízdu ruských motorkářů z organizace Noční vlci Evropou za reakci ruské vlády na nedávný průjezd amerického konvoje.

21. dubna se konal pohřeb bývalého předsedy vlády Stanislava Grosse. S bývalým premiérem se na Vyšehradě rozloučili ministerský předseda Bohuslav Sobotka (ČSSD), někteří členové vlády, další politici a desítky lidí.

22. dubna řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), že chce při své plánované cestě do Německa 4. května 2015 probrat s kancléřkou Angelou Merkelovou problematiku dopravního propojení, českou ropu v Německu i německou minimální mzdu, která komplikuje život českým dopravcům. Vystoupí také s přednáškou o Evropské unii na Humboldtově univerzitě.

22. dubna navrhla ombudsmanka Anna Šabatová vládě Bohuslava Sobotky pět zásadních změn, z nichž za nejdůležitější považuje přijetí opatrovnického zákona a stanovení podmínek sociální detence, což se týká lidí s omezenou svéprávností. Dále chce, aby bylo jasně stanoven výpočet obvyklého nájemného.

23. dubna uvedl místopředseda Strany soukromníků Petr Thaisz, že podle něj povedou připravovaná opatření ze strany státu v podobě elektronické evidence tržeb, zákazu kouření nebo omezení výherních automatů k likvidaci malých restaurací, venkovských hospod a dalších živností. To se následně projeví v nárůstu nezaměstnanosti a zvýšených mandatorních výdajích státu.

24. dubna přijal papež František ve Vatikánu prezidenta České republiky Miloše Zemana. Audience v Apoštolském paláci, které se účastnila i prezidentova žena Ivana, trvala asi hodinu. V druhé části audience se připojila také prezidentova delegace.

Telegraficky:

 Dne 20. dubna oznámila média, že stát převzal rodný dům Jana Palacha ve Všetatech na Mělnicku do svého majetku

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz