2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Událost týdne:

Dne 10. června se sešel prezident Miloš Zeman se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou. Oba prezidenti na Pražském hradě diskutovali nad stávající mezinárodní situací, především pak o situaci na Ukrajině. Diskuze se vedla také o budoucnosti Eura. Následně slovenský prezident odcestoval do Lidic, kde se poklonil památce obětí druhé světové války. Položil kytici ke společnému hrobu obětí lidického masakru, a také k pomníku dětských obětí.

8. června zveřejnila agentura Stem průzkum týkající se oblíbenosti českých politiků. Podle průzkumu zůstává nejoblíbenějším politikem v zemi Andrej Babiš (ANO 2011), kterému důvěřuje 59 % respondentů. Na druhém místě se umístil předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), kterému důvěřuje 58 % dotázaných. Průzkum proběhl ve dnech 19.–29. května 2015 a zúčastnilo se ho 1065 respondentů.

9. června oznámil mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček, že prezident Miloš Zeman se kvůli případu bratrů Michalákových, které české matce odebrala norská sociální služba, obrátil dopisem na norského krále Haralda V. Prezident norského krále upozornil, že případ dlouhodobě narušuje česko-norské vztahy i obraz Norska v České republice. Krále požádal, aby se zasadil o vyřešení kauzy s ohledem na zájem dětí.

10. června informovala média, že protikorupční policie obvinila zatím z blíže nespecifikovaných trestných činů člena předsednictva ČSSD Roberta Duška. Mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej obvinění Duška odmítl komentovat. Informaci potvrdil sám Dušek. Podle Centra nezávislé investigace (CNI) a Krajského protikorupčního pracoviště (KPKP) by se Duškova trestná činnost měla týkat veřejných zakázek a evropských dotací.

11. června oznámil mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček, že prezident Miloš Zeman jmenuje Kateřinu Valachovou (nestr.) novou ministryní školství mládeže a tělovýchovy v příštím týdnu.

12. června převzalo 32 profesorů a šest profesorek v pražském Karolinu jmenovací dekrety. Na slavnostním ceremoniálu v historické budově Univerzity Karlovy jim je předal náměstek pro vysoké školy a výzkum Jaromír Veber. Celkem bylo s účinností od 1. května jmenováno 42 profesorů, tři další navržené kandidáty odmítl prezident Miloš Zeman kvůli jejich údajně problematické minulosti jmenovat.

13. června řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), že jeho strana navrhne na náměstkyni ministra financí Lenku Juroškovou. Jurošková by měla nahradit náměstka pro oblast mezinárodních vztahů Martina Prose (ČSSD), kterého koncem května odvolal ministr Andrej Babiš (ANO 2011).

14. června skončily opakované komunální volby ve dvou desítkách českých měst a obcí. Většinou slavila úspěch sdružení nezávislých kandidátů. Největší zájem o volby byl v Bludově na Kutnohorsku, kde k urnám přišlo dokonce 92 % voličů. Kandidovalo tam však jediné uskupení, a to Rozvoj Bludova.

Telegraficky:

 Dne 9. června schválili pražští radní znění nových stavebních předpisů,

 dne 10. června jmenoval prezident Miloš Zeman Petra Rafaje do funkce předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz