2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Událost týdne:

Dne 23. září vláda schválila rozpočet na příští rok, který bude hospodařit se schodkem 70 miliard korun. Hospodářská komora ČR kritizuje, že v něm není přiděleno dostatek peněz na výzkum, vývoj a inovace, zatímco porostou platy i počty státních zaměstnanců. Nelíbí se jí také, že se ve výhledu nepočítá „s diskuzí o klíčových reformách zdravotního a důchodového systému“. Ekonomové oslovení ČTK kritizovali příliš vysoký schodek, který dle nich mohl být díky příznivému ekonomickému růstu nižší až o 20 miliard korun.

21. září se Jiří Svoboda (ODS) opět stal primátorem Českých Budějovic. Primátor byl donucen svůj post opustit po rozpadu koalice, ke kterému došlo letos v červnu.

22. září těsně před zahájením jednání předsednictva ANO rezignovala jeho místopředsedkyně Radmila Kleslová na svou funkci. Jako důvod uvedla tlak, který na ni vytvářela kampaň, jež rozpoutal Lukáš Wagenknecht. Ten R. Kleslovou minulý týden obvinil z vydírání v souvislosti s jeho činností v dozorčí radě ČEZ. Dle předsedy hnutí ANO Andreje Babiše nebyla komunikace Kleslové s členem dozorčí rady vhodná, ani v souladu s etickým kodexem hnutí.

 22. září prezident Miloš Zeman uvedl, že se uvažuje o instalaci bezpečnostních rámů, které by měly přispět k zlepšení bezpečnostní situace Pražského hradu. O zpřísnění opatření se dle jeho slov diskutovalo již několik týdnů v souvislosti s obavami z možného teroristického útoku. Celý proces by nyní mohl být urychlen díky nedělní akci skupiny Ztohoven. Prezident také uvedl, že by přivítal personální postih ředitelů struktur odpovědných za ochranu Hradu. Ve čtvrtek po schůzce s policejním prezidentem Tomášem Tuhým rezignoval na svůj post ředitel Útvaru pro ochranu prezidenta Petr Dongres. Svůj krok odůvodnil nedůvěrou, kterou cítil ze strany současného prezidenta, vinu za incident však popřel.

23. září zveřejnil Sociologický ústav AV ČR tiskovou zprávu s výsledky průzkumu veřejného mínění konaného v období od 7. do 14. září. Respondenti byli dotazováni na aktuální stranické preference. Největší podporu mezi nimi získalo hnutí ANO s 29,5 % hlasů. Na druhém místě se umístila ČSSD současného premiéra Bohuslava Sobotky. Pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny překročilo ještě pět politických stran. Všechny strany vládní koalice by se dle výzkumu do Sněmovny opět dostaly a dohromady získaly více než polovinu hlasů.

24. září oznámila média, že na postu vedoucího odboru územního rozvoje hlavního města Prahy skončil architekt Jan Kábrt. Odchod vedoucího prosazovala Trojkoalice kvůli jeho působení na radnici Prahy 11 v době, kdy byl starostou Dalibor Mlejnský (tehdy ODS).

26. září proběhly v šestnácti obcích volby do obecního zastupitelstva. Ve většině případů se volby opakovaly z důvodu rozpadu původní vládnoucí koalice. Výjimečným případem mezi nimi byla obec Přední Výtoň na Českokrumlovsku, kde opakování voleb nařídil soud kvůli domnělým volebním machinacím. V této obci se jedná o třetí volby během posledního roku.

Telegraficky:

- Dne 21. září zveřejnilo Ministerstvo průmyslu a obchodu na internetových stránkách businessinfo.cz rozsáhlé informace o připravované Transatlantické dohodě o obchodu a investicích mezi EU a USA (TTIP),

- dne 21. září předseda Rady Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského Kraje Michal Hašek oznámil, že kraje podporují odmítnutí povinných kvót pro uprchlíky,

- dne 22. září rektor Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava oznámil, že bude v dalších krajských volbách kandidovat za hnutí ANO 2011 jako nestraník.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz