2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Jeden ze čtveřice mužů, kteří se přihlásili policii s vysvětlením útoku na expremiéra Mirka Topolánka, je vidět na fotografiích z pohřbu Václava Kočky. Na smutečním aktu pracoval v ochrance. Neznám ho, tvrdí o něm bratr zavražděného Jan Kočka. Muž ale figuruje také na záběrech z pohřbu Václava Kočky mladšího, jehož zastřelil Bohumil Ďuričko po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.


Tehdy měl na sobě žlutou reflexní vestu a kontroloval bezpečnost akce, upozornil server Novinky.cz.

Podle informací iDNES.cz je to Martin Hofman, který se nechává najímat na různé akce jako člen ochranky. Tak se také dostal na pohřeb Václava Kočky, jehož se zúčastnilo přes tisíc lidí včetně celebrit.

Pro firmu VIP Service Prague, jež Kočkův pohřeb zajišťovala, zmíněný muž podle jejího šéfa Zdeňka Zahradníka nepracuje. Povolal ho zřejmě někdo ze známých rodiny, kteří pozůstalým pomáhali s organizací akce.

"Jan Kočka mě požádal, abych jim to dal dohromady. Moji lidé byli v oblecích. Přišla tam také asi dvacítka dalších chlapců, které jsem rozmístil na parkování aut," sdělil Zahradník s tím, že Hofmana osobně nezná.

"Já jsem byl v takovém stavu, že ani nevím, kdo tam z příbuzných přesně byl," odpověděl iDNES.cz Jan Kočka, bratr zavražděného, na dotaz, zda o Hofmanovi jako členu ochranky při pohřbu ví.

Později vydal tiskové prohlášení, kde se od bodyguarda distancoval. "Na pohřeb mého bratra Václava Kočky ml. naše rodina objednala a zaplatila několik bezpečnostních agentur, jejichž pracovníci měli dohlížet na bezpečnost účastníků a na pořádek před a po smutečním obřadu," tvrdí v něm.

"K osobě muže, který je zmiňován v souvislosti s útokem na předsedu ODS, nemohu nic sdělit, protože ho osobně neznám a neměl jsem a nemám žádnou možnost zjišťovat, zda vůbec, případně co dělal pro agentury, které jsme objednali," uzavřel Kočka.

Muži, kteří zaútočili na Topolánka, tvrdí, že jednali na objednávku, neuvedli ale, kdo si je najal. Jeden z nich pouze uvedl, že to mohl být někdo z týmu samotného expremiéra.

Zatím ale není zcela zřejmé, kdo jsou samotní útočníci. Server Týden.cz například uvedl, že mohli mít něco společného s krajní pravicí na začátku devadesátých let.

Podle archivu Antifašistické akce se jeden z nich účastnil potyčky s anarchisty v roce 1992 na Václavském náměstí v Praze.
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz