2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 


Milí příznivci ODS,

vláda je v poločase. Dnes jsou to přesně dva roky ode dne, kdy Bohuslav Sobotka dostal klíče od Strakovy akademie. Proto jsme kabinetu vystavili vysvědčení. Petr Fiala vyjmenoval konkrétní kroky vlády, kterými poškodila všechny slušné a pracovité lidi. Jedničky kabinet dostal za šikanu aktivních a pracovitých lidí, omezování osobních svobod a narůst byrokracie. Výborně také zavádí socialismus. Kabinet podle ODS propadl z rušení zbytečných daní, zjednodušování daňového systému. Nedostatečnou má také za řešení imigrační krize. Tento týden to byly tři roky od zvolení Miloše Zemana prezidentem. Petr Fiala kritizoval svévoli, se kterou prezident jedná.

Koalice dnes znásilnila parlamentní demokracii, když násilně ukončila diskuzi o elektronické evidenci tržeb. Došlo tak k porušení Jednacího řádu Sněmovny. Pokud by přesto poslanci zákon prosadili, obrátíme se na Ústavní soud. V pořadu Máte slovo se střetla Alexandra Udženija s Andrejem Babišem. Čelila smršti populismu. Ministr financí například navrhl snížit DPH na sudové pivo z 21 % na 10 %. Nesystémový krok kritizoval i Petr Fiala. 

Minulý pátek se Petr Fiala a Jan Zahradil sešli s britským premiérem Davidem Cameronem. Shodli se, že Evropská unie potřebuje změny. Diskutovali také o imigrační krizi. Jan Zahradil v rozhovoru pro EurActiv uvedl, že Evropská unie nemůže hledat na složité problémy jednotné řešení. K hledání řešení migrační krize vyzval českou vládu také Petr Fiala. Předseda ODS považuje za nutné zavést systém vyhlašování stupňů varování před terorismem.

Zbyněk Stanjura také kritizoval nekompetentnost ministerstva dopravy, které nebylo schopné ani za dva roky připravit tendr na výběr mýta. Hrozí, že od nového roku se poplatky nebudou vybírat vůbec. Aby bylo urychleně možné najít řešení, svolali jsme mimořádnou schůzi Sněmovny. Ministr dopravy Dan Ťok ale bohužel svým vystoupením prokázal neschopnost situaci řešit.
 
Přeji pěkný víkend

Jana Havelková
tisková mluvčí ODS
 

Dále doporučujeme:

Petr Fiala: O stavebním spoření dětí nemá rozhodovat soud

Vystoupení poslankyně Jany Černochové k vládnímu zákonu o střelných zbraních a střelivu

Petr Fiala: Dotace pro Agrofert? Babiš je stále nervóznější

Alexandra Udženija: Jsme tu pro lidi, kteří si nepřejí diktát státu

Jan Skopeček: Studio ČT24: Vláda schválila aktualizaci plánu pro podporu hospodářského růstu

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz