2024

čtvrtek 18. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 


Milí příznivci ODS,

začínáme výbornou zprávou: podle společnosti TNS Aisa, která zpracovává výzkumy pro Českou televizi, jsme třetí nejsilnější stranou. Máme 10,5 %. Děkujeme moc za přízeň. V pravicové politice budeme pokračovat. Dál se budeme zastávat aktivních a pracovitých lidí. Těší nás, že růst ODS potvrdila tento týden i společnost Sanep, která nám přisoudila 10,6 %.

Jak asi už víte, koalice tento týden zradila principy demokratického právního státu, když v rozporu se zákonem ukončila ve Sněmovně rozpravu a přistoupila k hlasování. Petr Fiala označil tuto středu za černý den pro všechny podnikatele. Koaliční poslanci tak svévolně schválili zákon o elektronické evidenci tržeb, aniž by vyslechli naše argumenty. Odmítáme se podílet na protiprávním jednání, proto naši poslanci odešli ze sálu a hlasování se nezúčastnili. Věříme, že nelegitimní hlasování prohlásí za neplatné i Ústavní soud, na který se obrátíme. Boj proti registračním pokladnám  pro nás samozřejmě nekončí. Uděláme maximum, aby zákon, který znamená likvidaci řady poctivých živnostníků a podnikatelů, nebyl účinný. Tématu se věnoval také Marek Benda v pořadu Události, komentáře.

Všechny soudné lidi šokoval ministr obrany Martin Stropnický, když neudržel jazyk za zuby a otevřeně mluvil o výměně v Česku zadržených agentů Hizballáhu za unesené Čechy v Libanonu. Ministr udělal živé terče ze všech občanů České republiky, když dal hlasitě najevo, že Česká republika vyjednává s teroristy. Petr Fiala proto vyzval Martina Stropnického k rezignaci. Je neomluvitelné, že přímo z Bezpečnostní rady státu také unikly informace o výši výkupného za unesené Češky. Částku následně potvrdil prezident Zeman, který podle Petra Fialy propásl příležitost mlčet. Bohuslav Sobotka opět prokázal, jak je slabým premiérem, když dnes Stropnického odmítl odvolat. K úniku citlivých informací se nám také podařilo společně s TOP09 svolat mimořádnou schůzi Sněmovny. Na neveřejném jednání jsme po premiérovi požadovali, aby přijal konkrétní opatření. Bohuslav Sobotka ale pouze kličkoval. Sněmovna v pátek také jednala o imigraci, premiér ale vůbec nepřišel. 

Tento týden jsme ve Sněmovně zaznamenali velký úspěch, když poslanci schválili naši novelu zákona o stavebním spoření, která zjednoduší přístup k našetřeným penězům.
 
S přáním pěkného dne,

Jana Havelková
tisková mluvčí ODS
 

Dále doporučujeme:

Zbyněk Stanjura hostem Otázek Václava Moravce

Alexander Bellu: Kupředu zelená

Miloš Vystrčil: Lidové písničky bez zbytečných povinností a byrokracie

Martin Kupka: v Partii

Petr Fiala: Vládní koalice dál žongluje se sazbami DPH

Zbyněk Stanjura: Vládní koalice odmítla návrh ODS na plošné snížení DPH

Miroslava Němcová: Vražedný květ násilí. Miroslava Němcová promlouvá a varuje před Zemanem

Jan Zahradil: Od britských požadavků k flexibilnější Unii
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz