2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 


Milí příznivci ODS,

je neuvěřitelné, jak suverénně Andrej Babiš lže, když má vysvětlit financování své luxusní rezidence Čapí hnízdo, na kterou získal peníze z evropských dotací. Ty přitom byly určeny pouze pro malé a střední podniky. Ministr financí je podezřelý, že účelově vyvedl Čapí hnízdo z Agrofertu, aby na dotaci dosáhl. Poté jej znovu začlenil do svého holdingu. Andrej Babiš nejprve tvrdil, že dotace byly kontrolovány a vše je v pořádku. Tento týden však vyšlo najevo, že auditoři v minulosti udělili za Čapí hnízdo pokutu 6 milionů korun. Tu ovšem dnešní náměstek ministra průmyslu a obchodu Tomáš Novotný (ČSSD) snížil o neuvěřitelných 99 % na pouhých 37 tisíc. Po odhalení těchto skutečností začal Andrej Babiš tvrdit, že mu honosné sídlo vůbec nepatří. K vlastnictví farmy se přitom v minulosti již přiznal. Petr Fiala vyzval premiéra, aby situaci řešil a přestal strkat hlavu do písku. Dříve by ministr při podobném podezření musel dávno rezignovat. Vzhledem k závažnosti celé kauzy chceme společně s TOP 09 svolat mimořádnou schůzi Sněmovny, která se podivným financováním bude zabývat.

Koalice také tento týden ve Sněmovně protlačila zákon o veřejných zakázkách. Ten je o 100 paragrafů delší a mnohem komplikovanější než původní znění. Petr Fiala varoval před komplikacemi, které nová úprava způsobí starostům, zastupitelům i občanům. V pořadu Události komentáře zákon kritizoval Zbyněk Stanjura. Poslanci také prosadili prodloužení povinné předškolní docházky. Socialisté se tak snaží získat 100% kontrolu dokonce nad předškolní výchovou. Zákon pranýřoval poslanec Simeon Karamazov a expert ODS pro oblast školství Václav Klaus ml.

Tento týden svými návrhy šokovala ministryně práce a sociálních věcí Marksová. Proti nápadu regulovat práci z domova argumentovala Alexandra Udženija. První místopředsedkyně ODS také řekla, že platovou nerovnost mezi muži a ženami nenapraví systém udávání, o kterém Michaela Marksová rovněž uvažuje.

S přání pěkného víkendu

Jana Havelková
tisková mluvčí ODS
 

Dále doporučujeme:

Jana Černochová: Ombudsman nesmí popotahovat slušné lidi po soudech

ODS: Summit EU-Turecko? Jen další kvóty
 
Petr Bendl: Události, komentáře o protikuřáckém zákonu

Radomil Bábek: Dnes jak před Únorem 48: ovládnout média, změnit právo, mocná policie až do domu

Miloš Vystrčil: Obce mohly mít z nerostů navíc 120 milionů. Náš pozměňovací návrh k hornímu zákonu to řešil

Jan Skopeček: Jsme proti zavádění nových daní

Václav Klaus ml.: K čemu jsou školy?

Marek Benda: ODS chrání svobodu

Adolf Beznoska: Sociální bydlení po Česku

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz