2024

sobota 11. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 


Milí příznivci ODS,

v tomto týdnu jsme oslavili 25 let. Čtvrtstoletí ODS bilancoval v rozhovoru pro Aktuálně.cz Petr Fiala. Předseda ODS dopisem poděkoval všem členům i příznivcům za jejich aktivitu a zároveň vyzval ostatní, aby se nebáli říct svůj názor a připojili se k ODS. Petr Fiala také v rámci nového projektu Tváře ODS vybídl členy, aby na něj navázali, a podělili se o svůj životní příběh.

Dnes také mnoho z Vás navštívilo Hlavní kancelář ODS, která měla v rámci oslav otevřené dveře. Provázeli členové vedení ODS a všichni si oslavu užili. Další související akce nás ještě čekají.

Co jsme slíbili, plníme. Ve Sněmovně děláme maximum, aby se aktivním a pracovitým lidem žilo lépe. Znovu jsme navrhli zrušení daně z nabytí nemovitosti, ale koalice na současné výši zdanění trvá. Dnes jsme ale zaznamenali úspěch, když poslanci poslali do dalšího čtení náš návrh na návrat veřejné služby. Chceme tak více motivovat a odměnit ty, kteří nechtějí sociální dávky zadarmo, ale jsou ochotni svou prací pomoci například své obci. Nadále požadujeme vyšetření zásahů policie během návštěvy čínského prezidenta v Praze. Svolali jsme proto mimořádnou schůzi Sněmovny, aby vláda vysvětlila pochybnosti a obnovila důvěru v činnost policie. ČSSD a ANO ale odmítly schválit program schůze, takže opoziční poslanci ani nemohli vystoupit.
 
V Senátu jsme bojovali proti novele školského zákona, která zavádí například povinnou školku. Místo nesmyslných opatření by se ministerstvo mělo soustředit na zkvalitnění výuky. K tomu by přispěly i vyšší platy učitelů, jak navrhuje Václav Klaus ml. Petr Fiala natočil k tématu inkluze krátké video.

Brusel stále vyhrožuje povinnými kvótami na přerozdělení imigrantů, ačkoliv se dávno ukázalo, že jde o nesmyslné opatření. Petr Fiala vyzval vládu, aby kvóty nepřipustila. Předseda ODS také v krátkém videu požaduje důslednou integraci imigrantů. Jan Zahradil v rozhovoru pro Parlamentní listy připomněl, že Česká republika musí hájit své zájmy, stejně jako například Německo.

V neděli budeme sledovat Otázky Václava Moravce, kde se od 12:45 utká Zbyněk Stanjura s Jaroslavem Faltýnkem. Duelu bude od 11:00 v Partii na Primě předcházet střet Jaroslava Kubery s Robertem Pelikánem.
 
S přáním klidného víkendu

Jana Havelková
tisková mluvčí ODS


Dále doporučujeme:

Petr Fiala zahájil v Berouně sérii setkání s občany na téma bezpečnosti a vzdělávání

Zbyněk Stanjura: Daňové podvody nejlépe omezí jednoduchý daňový systém

Václav Klaus ml.: Zkusím vysokou politiku, ale jako táta nebudu

Petr Bendl: Další omezení drobného podnikání – tentokrát vinařů a prodejců vína

Jan Skopeček: Svoboda volby? Pro svátek zavřeno!

Alexandra Udženija: „Chudáček“ Stropnický chce s tatínkem vydírat Pražany

Zbyněk Stanjura: Daňové podvody nejlépe omezí jednoduchý daňový systém

Jana Černochová: Komentář k novele evropské směrnice o zbraních

Martin Kupka: Inflace hlouposti

Petr Fiala: Partie

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz