2024

sobota 27. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Vážení čtenáři,

s potěšením vám zasíláme již třetí výběr textů z Pravého břehu. Vydali jsme další dva díly ze série rozhovorů s Petrem Fialou, které se zabývají mezinárodní situací po Brexitu a kriticky analyzují tendence v západním světě. Na podobné téma také doporučujeme dvoudílnou esej Andreje Duhana, který na pozadí migrační krize rozebírá problém nekompetentního či dokonce škodlivého jednání evropských politických špiček.

Pokud se vám lépe čte z papíru, objednejte si bezplatně tištěnou verzi newsletteru. Zářijové číslo budeme rozesílat už za několik dní.

– Petr Dvořák, editor

 


Návštěva nejvlivnější evropské političky v Praze dobře ukazuje absolutní bezradnost české vlády a její nepochopení zahraniční politiky.

Premiér Sobotka měl kancléřce Merkelové položit několik pro nás důležitých otázek. Kupříkladu, jaký bude další postup při projednávání nové azylové a migrační politiky? Bude se zase hlasovat v Radě? A vážně se nebudou otevírat smlouvy, jak nás o tom ujišťuje Sobotkův evropský tajemník Tomáš Prouza? Je na to všechno nějaký plán?

Z vystupování premiéra Sobotky je zřejmé, že kancléřce Merkelové ani nesdělil českou pozici, kterou nezná a nepokusil se ji vytvořit, ani jí nepoložil klíčové otázky. Spokojil se s opakováním frází o společných zájmech a Evropě občanů a jako triumf pro pochvalu z Berlína vytáhl z kapsy naivní a nerealizovatelnou vizi společné evropské armády.

Andrej Duhan
Migrační krize odhalila odtrženost elit od evropského společenství.

 

Lukáš Kovanda
Proč nedoháníme EU? Nastal čas zbavit se závislosti na zahraničním kapitálu.

Jiří Kozák
Kontinuální kampaň má zamaskovat prázdnost politiky.

 

Pravý břeh
Shrnutí tématu a doporučení k bezpečnostní a zahraniční politice.

 


Pro pravicovou stranu je heslo „Patříme na Západ, ne na Východ“ naprosto přirozené, jak pro člověka dýchání. Kam bychom proboha jinam patřili?

Máme považovat za normální, že když má Západ problémy a nedaří se mu, že budeme podporovat Rusko a Čínu? To hlásají nepřátelé naší země. Každý musí vědět, kde stojí. Já patřím na Západ.


Čím bude stát slabší (ne menší, slabší, to je obrovský rozdíl), tím bude více násilí. Čím více budeme zpochybňovat naše hodnoty, adorovat zločince, tím více bude násilí. Ve správně fungujícím státě se bojí zločinci trestu, ve špatně fungujícím se slušní občané bojí zločinců. Ať si každý sám odpoví na otázku, kde dnes v Evropě jsme.

 
 

Senátoři ODS odmítají další zásahy do soukromí lidí. Takovou nepřiměřenou intervencí do základních svobod je návrh ministerstva financí na zřízení registru bankovních účtů. Podle ODS se jedná o Velkého bratra. Občanští demokraté odmítají také další zbytečné zákony, které předkládá vláda. ODS má výhrady i k volebnímu zákonu, který obsahuje řadu hrubých chyb.

 

„Hon na zaměstnavatele pokračuje. Možnost dohody mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem chce vláda dále omezit a sešněrovat striktními pravidly. Zaměstnávat lidi bude čím dál složitější. Co se v době nízké nezaměstnanosti může jevit bezproblémově, může být v době krize časovanou bombou odrazující podnikatele vytvářet pracovní místa,“ říká první místopředsedkyně Alexandra Udženija.

 
Ze sociálních sítí
 

Společná armáda EU je k ničemu. Další velení, úředníci, struktury? Stačí rozvíjet NATO a dát dost peněz na obranu.

@P_Fiala, 22. 8. 2016

Zdá se mi, že na tragédii srpna 1968 mnozí zapomněli a spousta dospělých se dívá k Moskvě naivníma dětskýma očima. Nemám rád historické paralely, ale historické zapomnění a politická naivita jsou spolehlivou cestou ke ztrátě samostatnosti a suverenity. Připomínejme si proto srpnovou okupaci a s ní související pravdu, že svoboda a samostatnost nejsou samozřejmostí.

fb.com/petr.fiala1964, 21. 8. 2016

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz