2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 


Milí příznivci ODS,

Petr Fiala pogratuloval Donaldu Trumpovi k úspěchu v amerických volbách. Jak napsal: „Trump získal hlasy nespokojené střední třídy, normálních lidí, kteří mají pocit, že jsou znevýhodněni a nemají užitek z ekonomického růstu USA. Trump se nebál mluvit o kontroverzních tématech, například o migraci nebo o ochranářských opatřeních v mezinárodním obchodu. Berme tuto situaci na vědomí, nepodléhejme emocím a pracujme na tom, aby Česká republika v nové mezinárodní situaci dobře obstála. Blahopřeji nově zvolenému prezidentovi USA Donaldu Trumpovi a Republikánské straně k jejich vítězství."

V pátek jsme premiéra vyzvali k diskuzi o zahraniční politice na půdě Sněmovny. Cílem je nalezení konsenzu napříč politickým spektrem na základních prioritách zahraniční politiky. Pokud najdeme shodu v rámci České republiky, potom bude naše země silná i v zahraničí. Velmi věcný projev přednesl Petr Fiala. Bohužel Bohuslav Sobotka i Lubomír Zaorálek ukázali, že současnému světu vůbec nerozumí. Ostatní členové vlády neměli potřebu se jednání ani zúčastnit. Koaliční poslanci nakonec odmítli schválit program schůze a pozice naší země tak zůstává nejasná. O zahraniční politice Petr Fiala mluvil také v pořadu Týden v politice.

Petr Fiala reagoval na premiérem avizovanou výměnu ministrů. Předseda ODS uvedl, že Sobotka by měl raději odvolat vládu celou. Zároveň jsme kabinetu doporučili hned několik opatření, která budeme prosazovat ve Sněmovně. Zbyněk Stanjura přišel se sérií opatření v oblasti daní. Navrhuje snížení sazeb DPH i spotřební daně na pivo. Tímto způsobem lze zmírnit likvidační dopady elektronické evidence tržeb. Alexandra Udženija uvedla, že registrační pokladny ODS zruší, až bude ve vládě. Nyní jsme požadovali mimořádnou schůzi Sněmovny, na které by byl zákon o EET aspoň odložen. Vládní poslanci ale odmítli odhlasovat i program této schůze a potvrdili tak, že je osud drobných živnostníků nezajímá.

Miroslava Němcová bude čelit levicové demagogii ze strany premiéra Bohuslava Sobotky v Otázkách Václava Moravce, které začínají ve 12:00 hodin. A my v neděli ČT 1 určitě sledujeme.
 

S přáním pěkného dne

Jana Havelková
tisková mluvčí ODS
 

Dále doporučujeme:

Jana Černochová: Vláda v otázce zajištění LZS hazarduje se životy nás všech

Poslanci v čele s Janou Černochovou navrhují změnu ústavní procedury pro vysílání ozbrojených sil do zahraničí

Jan Skopeček: Babišův bič na aktivní lidi

Jiří Nantl: Co by (také) znamenalo ministerstvo vědy aneb souvislosti, o kterých se nemluví

Václav Klaus ml.: Trump

Martin Kuba: Otázky Václava Moravce: Zátěž malých podnikatelů je zbytečná a extrémní

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz