2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,

ačkoliv se pozornost v uplynulém týdnu soustředila zejména na další fázi ustanovování orgánů Poslanecké sněmovny a formování vlády, ODS využila první možné příležitosti k tomu, aby představila a předložila do legislativního procesu balíček sedmi důležitých zákonů, kterými chce naplnit svůj předvolební program, zjednodušit život občanům a zajistit bezpečnost naší země. Mezi těmito návrhy nechybí zrušení daně z nabytí nemovitostí, zákonná garance výdajů na obranu země ve výši 2 % HDP, zrušení kontrolního hlášení a EET, odklad e-receptů či zrušení zákazu prodeje o vybraných svátcích. „Většina našich návrhů se týká boje s rostoucí byrokracií, jeden pak naší bezpečnosti - chceme uzákonit zvýšení výdajů na obranu postupně na 2 % HDP. O bezpečnosti nestačí jen mluvit, musíme pro ni i něco dělat," uvedl k návrhům, které ODS předkládá spolu se Stranou soukromníků ČR na tiskové konferenci Petr Fiala„V názorech jsme konzistentní a chceme lidem i podnikatelům zjednodušit život, proto opět navrhneme zrušení EET. Zároveň chceme zrušit zákaz prodeje o vybraných svátcích, protože omezuje svobodu podnikání, a navíc způsobuje zmatky, protože lidé neví, kdy můžou, nebo nemůžou jít nakoupit,“ doplnila první místopředsedkyně Alexandra Udženija

V rámci druhé schůze Poslanecké sněmovny došlo v úterý na další volbu místopředsedy Poslanecké sněmovny, ve které uspěl Petr Fiala. Kromě toho se ODS podařilo v tomto týdnu naplnit také cíl ujmout se vedení tří sněmovních výborů - výboru pro obranu, jehož předsedkyní byla zvolena Jana Černochová, ústavně-právního výboru, kterému bude předsedat Marek Benda a výboru školského, do jehož čela usedl Václav Klaus ml.

Předseda hnutí ANO Babiš v tomto týdnu představil prezidentovi republiky jména těch, kteří by se měli stát ministry jeho vlády. I po tomto jednání však tato jména tají před veřejností a není schopen odpovědět na otázku, jak jeho vláda získá důvěru většiny poslanců. Předseda ODS tuto nestandardní a podivnou situaci komentoval v rozhovoru pro server Forum24.cz: „Celé to směřuje k jednobarevné vládě, která je utajená, a doufám, že se do doby, kdy se bude hlasovat o důvěře, budou ta jména veřejně známá.“ Místopředseda ODS Martin Kupka pak uvedl, že rýsující se vláda bude ve skutečnosti vládou Andreje Babiše a Miloše Zemana.

K dnešnímu dni je to přesně jeden rok, co značné procento českých žinostníků a podnikatelů čelí šikanózním důsledkům elektronické evidence tržeb. Vysoké pokuty, kontroly a paušální označení všech soukromníků za podvodníky mají za následek úpadek podnikatelského sektoru. Více v komentáři první místopředsedkyně Alexandry Udženija nebo v článku ekonomického experta ODS Jana Skopečka.

Přeji klidný a radostný začátek adventu.

Jan Havelková
tisková mluvčí ODS

 
Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Babiš s nikým o koalici nejednal, k menšinové vládě míří od počátku

Jan Zahradil: V Bruselu se chystá přerozdělování migrantů bez jakéhokoliv stropu

Jaroslav Kubera: Frekvence 1: Topolánek kandiduje proto, že nekandiduji já

Petr Fiala: Otázky Václava Moravce

Václav Klaus ml.: Fotbálek ve Sněmovně, MeToo a Dublin

Alexandra Udženija: Zákaz islámu: proč a jak?

Martin Kupka: Výzva podílet se na vládě nemůže přicházet přes hlášky na Twitteru

Jan Zahradník: Nevstoupíš 2x do stejné řeky

Miloš Vystrčil: Jak investovat v době ekonomického růstu?

Evžen Tošenovský: Nová energetická pravidla EU nás mohou stát biliony

Miloš Vystrčil: Pro a proti ČRo Plus o zbraních v Ústavě

Václav Klaus ml.: Nová Sněmovna je lepší, je proti inkluzi

Miroslava Němcová: Hraje se o to, aby Babiš a Faltýnek nebyli vydáni k trestnímu stíhání

Jan Skopeček: Duel Seznam.cz: Co způsobila EET? Duel o lepším výběru daní a nenáviděných účtenkách

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz