2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,

s ohledem na stále nejasný výsledek vyjednávání o nové vládě a nijak nelimitované období, po které může v naší zemi vládnout vláda v demisi, představil Petr Fiala včera tři iniciativy, s nimiž chce ODS v nadcházejících dnech oslovit ostatní parlamentní strany. Předseda ODS vyzval premiéra Babiše k diskusi o prioritách a cílech zahraniční a evropské politiky. Dále chce vést jednání s nevládními stranami o tom, aby Poslanecká sněmovna vládě v demisi dala jasné mantinely její působnosti a vyzvala ji ke zdrženlivosti. V neposlední řadě pak avizoval zájem o setkání s předsedou Pirátů, s nímž chce řešit mj. otázku obecného referenda. „Budeme apelovat na Piráty, aby se nenechali zneužít ke spolupráci s komunisty a SPD při podpoře vážných ústavních změn chystaných společně s hnutím ANO. Chci se setkat s předsedou Pirátů, abychom věděli, zda jejich strana hodlá dál spolupracovat s ANO, SPD a komunisty podobně jako při volbě vedení Poslanecké sněmovny - tedy zda jde o cosi jako o opakovanou politickou nepozornost, anebo dlouhodobou strategii," uvedl předseda Fiala na tiskové konferenci.

ODS na půdě Poslanecké sněmovny pokračuje v prosazování priorit, které byly součástí našeho volebního programu. Poslanec Marek Benda v tomto týdnu představil novelu zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, která by měla povolit v restauracích zřízení tzv. kuřáren, zrušit zákaz kouření v zastřešených předzahrádkách a vypustit ze zákona odpovědnost za prodej alkoholického nápoje osobě, která by posléze mohla vykonávat činnost ohrožující zdraví lidí či poškodit majetek. Novelu zákona podpořilo svým podpisem celkem 86 poslanců z osmi poslaneckých klubů.

Vláda v uplynulém týdnu schválila a znovu předložila Poslanecké sněmovně tzv. fiskální pakt. ODS dlouhodobě zastává stanovisko, že Česká republika by se k této dohodě, která fakticky omezuje pravomoci členských států v oblasti národní rozpočtové politiky, neměla připojovat. Petr Fiala spolu s předsedou Poslaneckého klubu ODS Zbyňkem Stanjurou a poslancem Janem Skopečkem proto na tiskové konferenci vyzvali vládu, aby svůj návrh na ratifikaci fiskálního paktu vzala zpět, zvláště s ohledem na to, že nemá důvěru Poslanecké sněmovny.

Jedním z hlavních bodů včerejší schůze Senátu byla problematika tzv. Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Senátorský klub ODS v rámci tohoto jednání prosadil usnesení, které upozorňuje na skutečnost, že přestože toto nařízení bylo schváleno již před dvěma lety, vláda v jeho implementaci zaspala a subjekty z veřejného i soukromého sektoru, které by se jím měly řídit, nemají v současnosti dostatek informací o tom, jak při aplikaci postupovat.
Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Vyhrát volby je jedna věc, ale získat většinu pro vládu je věc druhá

Jakub Janda: Život se mi obrátil o 180 stupňů

Petr Fiala: Tři poznámky k 25. výročí České konference rektorů

Václav Klaus ml.: České školství se musí změnit, žáci devátých tříd nemají stanovené cíle

Pavel Blažek: Máte slovo: Dluhová amnestie

Marek Benda: Tolerujme kuřáky i nekuřáky

Tomáš Jirsa: Ví ministr Brabec, proč Šumava vysychá?

Jiří Nantl: Pět návrhů, jak zasypat společenské příkopy

Alexandra Udženija: Aréna Jaromíra Soukupa

Martin Kupka: Odchod z EU nebo z NATO není tenisák, se kterým se dá beztrestně žonglovat

Zbyněk Stanjura: Interview ČT24

Martin Kupka: Události, komentáře: Babiš prohrál spor o evidenci u StB

Marek Benda: Hnutí ANO směřuje k restauraci pozdního socialismu. Na vládní spolupráci se s ním nelze dohodnout

Zbyněk Stanjura: Promarněná příležitost ke snížení daní

Miloš Vystrčil: Události, komentáře: Je volební systém spravedlivý?

Petr Fiala: Představa, že nám referendum chybí, je iluze

Jana Černochová: Zamašličkovaný videorekordér s cihlou

Alexandra Udženija: Co týden dal, aneb enfant terrible Udženija

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz