2024

sobota 27. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,

v tomto týdnu jsme slavili úspěch v Poslanecké sněmovně hned s dvěma návrhy zákonů, které ruší nesmyslná opatření minulé vlády. Prvním čtením prošel nejprve návrh našich poslanců na zrušení povinného roku předškolní výchovy a povinnosti mateřských škol přijímat i dvouleté děti. Vystoupení předsedy ODS Petra Fialy z rozpravy k tomuto návrhu naleznete zde. Následně Sněmovna poslala do druhého čtení také náš návrh na zvýšení limitů výdajových paušálů živnostníků, které snížila vláda hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL, zpět na dva miliony korun ročně. ‚‚Velikým problémem malého podnikání je administrativní zátěž a návrh ODS jde právě cestou odstraňování zbytečné administrativy. Zvýšení limitu jsme slíbili našim voličům,‘‘ uvedla k tomu 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Ani uplynulé dny nepřinesly žádný posun ve vyjednávání o nové vládě. Po krachu vyjednávání mezi hnutím ANO a ČSSD můžeme sledovat pokračující bezradnost Andreje Babiše a jím zaviněnou politickou krizi. Situaci komentoval pro Forum24.cz předseda ODS Petr Fiala, který zároveň v úterý požádal prezidenta Zemana o schůzku, aby se mohl seznámit s jeho pohledem na současnou situaci a další postup. K následnému návrhu prezidenta na vznik koalice ANO, SPD a KSČM pak uvedl: ‚‚Neformální koalice ANO, KSČM a SPD spolehlivě funguje od vyhlášení voleb. Prezident Miloš Zeman je jejím hlavním architektem. Není proto nic překvapivého na tom, že ji preferuje i nadále. Je na Andreji Babišovi, zda chce převzít zodpovědnost za vládu s extremisty a s komunisty. ODS je alternativou vůči ANO, nebude dělat žádný doplněk vládě s trestně stíhaným premiérem, který má v záloze SPD a KSČM.‘‘

Babišova vláda bez důvěry v tomto týdnu schválila návrh mandátu pro působení českých vojáků v zahraničních misích v nadcházejících dvou letech a rozšíření jejich počtu ještě v letošním roce. ODS tradičně působení našich vojáků ve spojeneckých operacích podporuje, nicméně, jak uvedla předsedkyně výboru pro obranu Jana Černochová, není přijatelné, aby tento mandát předkládala vláda bez důvěry Poslanecké sněmovny, zvlášť když to v tuto chvíli není nezbytně nutné.

Petr Fiala pokračuje v návštěvách úspěšných starostů, kteří v barvách ODS již řadu volebních období příkladně spravují svá města a obce. V minulém týdnu zavítal do města Štíty na Šumpersku, kde je již 12 let starostou pan Jiří Vogel. Videoreportáž z této návštěvy naleznete zde.

Dovolte, abych Vás závěrem pozvala ke sledování nedělní Partie na TV Prima, jejímž hostem bude poslankyně a expertka ODS pro oblast zemědělství Veronika Vrecionová.

Co ještě stojí za pozornost?

Alexandra Udženija: Co týden dal, aneb co politik říká a co vlastně dělá

Martin Kupka: Babiš zmařil naději, že během dovolené pochopí, v čem je problém

Bohuslav Svoboda: Partie

Jana Černochová: Koalice se dohaduje mezi sebou, Pražané jsou poslední na koho myslí...

Martin Baxa: Aréna Jaromíra Soukupa

Jiří Nantl: Chaos v rozpočtu populistům vyhovuje

Jan Zahradník: Chceme lidem vrátit právo na soukromí. Pokuty za spalování škodlivin v domácích kotlích mohou i tak fungovat dál

Stanislav Blaha: 160 miliard ve strožoku

Miroslava Němcová: Události, komentáře: Jednání o vládě, den 171.

Filip Humplík: Události, komentáře: Praha a její problémy

Jan Zahradník: ODS pomohla zabránit opatřením v neprospěch venkova

Alexandra Udženija: Konec paní primátorky se dal očekávat

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz